ČRo opět hlavním mediálním partnerem festivalu Struny podzimu

16.09.2012 20:02

17. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu proběhne letos v termínu od 23. září do 3. listopadu. Český rozhlas patří již tradičně mezi hlavní mediální partnery festivalu.

ČRo opět hlavním mediálním partnerem festivalu Struny podzimu
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Festival představí výjimečné koncerty předních osobností z nejrůznějších částí světa i hudebních žánrů – klasické hudby, world music i jazzu. Připraveny jsou tři koncertní řady s názvem INSPIRACE, CROSSOVER A OSOBNOSTI. Koncerty se konají v celé řadě zajímavých objektů od Českého muzea hudby, přes Pražskou křižovatku, Rudolfinum až po experimentální prostor ROXY, kde proběhne klubová noc Strunu podzimu. Program festivalu je k dispozici na strunypodzimu.cz  

Český rozhlas bude informovat posluchače o festivalovém dění a Český rozhlas 3 – Vltava natočí záznam z koncertu 24. října, na kterém vystoupí The Brodsky Quartet & Tunde Jegede. Přesný termín vysílání záznamu bude k dispozici na vltava.rozhlas.cz.

Petr Kadlec, hudební dramaturg Českého rozhlasu 3 – Vltava ke koncertu uvádí: „The Brodsky quartet má už čtyři desítky let chuť nejen společně hrát a koncertovat, ale také objevovat a překračovat hranice žánrů. Proto se Český rozhlas rozhodl zprostředkovat svým posluchačům mimořádně slibný večer, na kterém zazní nejen skladby Beethovena a Mendelssohna, ale také multiinstrumentalisty, hráče na koru, Tunde Jegedeho“.  

Český rozhlas podpoří také doprovodný projekt festivalu s názvem Struny dětem – Kouzlo objevování. Jedná se o interaktivní víkend s hudebními i výtvarnými workshopy, který se uskuteční od 19. do 21. října v pražském divadle Minor. Více podrobností o této akci nabídne Rádio Junior na radiojunior.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…