Vyhlášení Era účetní olympiády pro střední odborné školy

16.09.2012 11:06

V pátek 14. září vyhlásila Katedra finančního účetnictví a auditingu Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze spolu s Erou/Poštovní spořitelnou a ve spolupráci s Komorou certifikovaných účetních již druhý ročník "Era účetní olympiády" pro studenty středních odborných škol.

Vyhlášení Era účetní olympiády pro střední odborné školy
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

Letošní ročník navazuje na úspěšný první ročník pořádaný v roce 2011, kterého se s pozitivním ohlasem zúčastnilo celkem 28 týmů ze středních škol. Cílem Era účetní olympiády je umožnit studentům účetnictví na středních školách otestovat si úroveň vlastních znalostí v porovnání se studenty ostatních odborných škol, získat praktické zkušenosti při řešení náročných účetních problémů a též se seznámit s odlišnou formou požadavků na způsob práce studentů, kteří zvažují po ukončení střední školy pokračování ve studiu na vysoké škole. Současně by měla Era účetní olympiáda pomoci pedagogům při výuce účetnictví a při výměně zkušeností s kolegy z jiných středních škol.

„Účetní jsou pro nás dlouhodobě významnou skupinou klientů. Era podporuje aktivity vedoucí k rozvoji a zkvalitnění účetní profese v České republice, posilování vnímání důležitosti práce účetních a jejich přínos pro české podnikání. Naši podporu účetních potvrzujeme i jako partner soutěže Era účetní olympiáda, která je určena budoucím zástupcům účetní profese. Pro stávající účetní a daňové poradce jsme od letošního března připravili na míru zvýhodněnou nabídku – Era program pro účetní. Klíčovými výhodami tohoto programu jsou poplatkové prázdniny u vybraných běžných podnikatelských účtů po celou dobu existence účtu a zvýhodněná úroková sazba při zřízení Era kontokorentu k podnikání," říká Lenka Heřmánková, manažerka SME Poštovní spořitelny.

„Jedním z cílů Komory certifikovaných účetních je zvyšovat prestiž účetní profese v očích veřejnosti a zároveň podporovat profesní kvalifikace účetních. Účetní olympiáda povzbuzuje zájem studentů středních škol o účetnictví a napomáhá jejich budoucímu vstupu do profesní organizace," uvádí předsedkyně Komory certifikovaných účetních Alice Šrámková.

 Termín pro odevzdání přihlášek do soutěže je 15. října 2012. Uzávěrka pro předání vypracovaného řešení modelové studie je 6. listopadu 2012.

 Olympiáda je organizována dvoukolovým způsobem, přičemž druhé kolo se uskuteční v prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze v pátek 23. listopadu 2012. Následné vyhlášení výsledků bude součástí 12. ročníku Pedagogické konference, která se uskuteční 24. listopadu 2012 taktéž v prostorách Vysoké školy ekonomické, kam budou vítězné týmy (studentů i jejich pedagogů) pozvány a budou jim předány odměny za umístění v soutěži.

 Bližší informace a termíny k Era účetní olympiádě lze nalézt na internetových stránkách http://kfua.vse.cz/olympiada/ a na www.erasvet.cz/ucetniolympiada.

 Era jde cestou zjednodušování produktové nabídky a maximálně se zaměřuje na požadavky dnešního klienta. Jejím cílem je poskytnout srozumitelné, praktické, dostupné a funkční služby, které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků.

 Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…