Den otevřených dveří v DPP – sobota plná zábavy pro celou rodinu

17.09.2012 13:42

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pořádá již tradičně během třetí zářijové soboty Den otevřených dveří. Letos termín akce připadl na 22. září 2012 a návštěvníci se mohou těšit na zábavný program ve čtyřech areálech DPP.

Den otevřených dveří v DPP – sobota plná zábavy pro celou rodinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Jedním z letošních taháků bude prohlídka rozestavěné stanice metra Motol. V loňském roce provozy DPP uvítaly více než deset tisíc spokojených návštěvníků.

Letošní Den otevřených dveří se bude konat 22. září od 10 do 16 hodin v depu metra Zličín, autobusové garáži Řepy, budované stanici metra Motol a tramvajové vozovně Motol. Každý provoz se bude odlišovat svým tematickým zaměřením. Mezi jednotlivými areály bude jezdit mimořádná autobusová linka 770, která bude mít pětiminutový interval. Přestup z metra na autobus 770 je v zastávce Zličín, přestup z tramvají v zastávkách Vozovna Motol, Bílá Hora a Slánská. 

„Největším lákadlem pro návštěvníky bude určitě možnost prohlédnout si stavbu budovaného metra V.A  ve stanici Motol, zajímavý program ale nabídnou i ostatní místa,“ uvedla Tereza Krásenská, mluvčí DPP.

Kromě prohlídek samotných areálů návštěvníci uvidí také jednotlivé typy vozů, metra, tramvají a autobusů, a to jak těch z běžného provozu, tak vozů zajišťujících opravy a udržování dopravních cest. Návštěvníci budou mít také možnost nahlédnout do dílen, které jsou využívány k denním opravám a ošetření vozů. Kromě současných a nejmodernějších vozů tramvají se návštěvníci mohou těšit i na ty historické.

Podrobnosti o doprovodném programu:

Virtuální den ve vozovně Motol. Vozovna Motol patří mezi nejmladší pražské tramvajové vozovny, v provozu je od roku 1937. Kromě zhlédnutí jednotlivých typů pražských tramvají si děti mohou vyzkoušet počítačové hry (simulátory MHD), dětskou autoškolu nebo laserovou střelbu.

Den budoucnosti dopravy v nově budované stanici metra Motol. Prohlídka stavby metra V.A bude mít dvě varianty. Krátká trasa navazuje na zastávku ve směru do Motola a budovanou stanici si zájemci prohlédnou shora. Delší varianta, která obsahuje i prohlídku tunelu, bude trvat přibližně 45 minut chůze a není vhodná pro vozíčkáře. Návštěvníkům doporučujeme pevnou obuv. Upozorňujeme, že na tomto stanovišti nebudou k dispozici toalety.

Kulturní den v garážích Řepy. Garáže Řepy letos oslaví 30 let od svého zprovoznění. Jedná o jedinou autobusovou provozovnu na levém břehu Vltavy.

Autobusy, které odtud obsluhují tuto městskou část, budou součástí expozice a zájemci se mohou podívat i do zázemí garáží.  Pro nejmenší je připraveno divadlo a kouzelnické vystoupení. Milovníky hudby potěší vystoupení žáků konzervatoře Jaroslava Ježka a Pěveckého sboru Dopravního podniku.

Adrenalinový den v depu Zličín. Nejmladší depo pražského metra se nachází na stanici Zličín. Návštěvníci si v depu prohlédnou všechny typy souprav pražského metra, které slouží k přepravě cestujících. Na tomto místě si děti užijí legraci na lezecké stěně či bungee trampolíně a je pro ně přichystána řada soutěží s cenami.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Akciová společnost Dopravní podnik hlavního města Prahy je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 165 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2011 bylo ve vlastnictví společnosti 1 257 autobusů, 964 tramvajových vozů a 735 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 743 zaměstnanců, z toho 4 268 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…