eCENTRE: Jesenice využila e-aukci a ušetří za propan butan 300 tisíc

18.09.2012 10:40

Středočeská obec Jesenice se rozhodla po vzoru měst využít systém elektronických aukcí na řešení veřejných zakázek. Vedení největší obce v České republice zorganizovalo e-aukci na dodávky propan-butanu a během elektronického výběrového řízení se mu povedlo snížit konečnou hodnotu zakázky o více jak čtvrtinu oproti původní ceně.

eCENTRE: Jesenice využila e-aukci a ušetří za propan butan 300 tisíc
Foto: eCENTRE
Popisek: Ředitel společnosti eCENTRE, a.s. Vítězslav Grygar

„Vstupní hodnota veřejné zakázky na dodávky propan-butanu pro Jesenici byla stanovena téměř na 1,2 milionu korun. Během půl hodiny, po kterou akce probíhala, klesla cena o více jak čtvrtinu, což pro nás bylo milým překvapením. Běžným jednáním bychom se na takovou cenu asi jen těžko dostali,“ říká starosta Jesenice Jan Polák. Pozitivum vidí starosta i v tom, že se mu oproti předchozí desetileté smlouvě podařilo uzavřít kontrakt na 3 roky bez nutnosti prodloužení.

Do srpna roku 2015 má tak Jesenice zajištěné dodávky propan-butanu. Vedení obce si je vědomo, že úspora ve výši 292 tisíc se v rozpočtu projeví až v podzimních měsících a následujících třech letech, i tak ale už Jesenice přemýšlí nad využitím uspořené částky. „Předpokládáme, že bychom pomocí těchto peněz mohli spolufinancovat plánované projekty jako je např. zateplení naší základní školy, nebo opravy chodníků a veřejného osvětlení,“ nastiňuje plány obce Jan Polák.

„Jesenice je důkazem, že elektronické aukce je možné využít na jakékoliv zboží a služby. Záleží skutečně na vůli zadavatelů a samozřejmě na tom, kde dané obci aukce přinesou největší ekonomický efekt,“ uvedl Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE, která pro město aukci přes Systém CENTREs zajistila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…