ČEZ: Startuje další ročník matematických a fyzikálních olympiád

18.09.2012 12:24

Se začátkem školního roku startuje další ročník Matematické a Fyzikální olympiády. Nejšikovnější děti ze základních a středních škol předvedou svůj talent při řešení náročných příkladů. Žáci, kteří se probojují do celostátního finále, dostanou příležitost reprezentovat ČR v mezinárodní soutěži a získají finanční odměnu pro své další vzdělávání. Mladé matematiky a fyziky podporuje již třetím rokem Skupina ČEZ, generální partner obou olympiád.

ČEZ: Startuje další ročník matematických a fyzikálních olympiád
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

S novým školním rokem začal již 62. ročník Matematické olympiády a 54. ročník Fyzikální olympiády. Žáky základních a studenty středních škol čekají nejprve příklady v domácím kole, nejúspěšnější z nich postoupí postupně až do celostátního a jeho vítězové porovnají schopnosti a znalosti v konkurenci nadaných mladých studentů z celého světa. Z poslední Mezinárodní fyzikální olympiády v Estonsku přivezli čeští studenti celkem 5 medailí. Nejlepší matematici vybojovali na mezinárodním klání v Argentině dvě medaile a čtyři čestná ocenění. „V olympiádách již více než 60 let vynikají talentované děti. Samotné nadání nestačí, za jejich úspěchem je také řada hodin počítání a studia. Vítězství i finanční odměna od partnera soutěže je však pro ně dobrou motivací,“ vysvětluje za pořadatele akce Josef Kubát, předseda Jednoty českých matematiků a fyziků.

Již třetím rokem podporuje olympiády Skupina ČEZ, přispívá na organizaci soutěže a věnuje vítězům celostátních kol finanční odměnu na další vzdělávání. Benefitem pro školy, které své žáky na náročnou soutěž připravují, je soutěž o Oranžovou učebnu. Vítězná škola obdrží až 200tisícový příspěvek na nákup nebo modernizaci vybavení učeben fyziky, chemie a technických předmětů. „Jako průmyslově zaměřená firma si uvědomujeme, že energetika a další technické obory budou potřebovat co nejvíce mladých techniků. Spolupráce s Jednotou českých matematiků a fyziků je jednou z cest, kterými chceme zvýšit zájem dnešních studentů o tyto obory,“ vysvětluje význam spolupráce Pavel Puff, manažer útvaru Strategický nábor Skupiny ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…