LG CINEMA 3D vyhlášena energeticky nejefektivnějším TV přijímačem

19.09.2012 9:40

Na veletrhu IFA 2012 získalo LG „Cenu za účinnost“ za svou televizi CINEMA 3D Smart TV, model 47LM670S. Cenu uděluje iniciativa Superefficient Equipment and Appliance Deployment (SEAD) mimořádně energeticky účinným spotřebičům.

LG CINEMA 3D vyhlášena energeticky nejefektivnějším TV přijímačem
Foto: red
Popisek: LG - ilustrační foto

SEAD je mezinárodní vládní organizace přičleněná k CEM, která byla vytvořena v roce 2010 s cílem pomoci transformovat světový trh směrem k mnohem účinnějším zařízením a spotřebičům. Tato iniciativa se rozšířila do 14 zemí včetně Austrálie, Francie, Německa, Indie, Japonska, Jižní Koreje, Ruska, Spojeného Království a USA. SEAD posuzuje energetickou účinnost TV přijímačů, monitorů, počítačů, domácích spotřebičů a světelných zdrojů prodávaných v Severní Americe, Evropě, Indii a Austrálii. Každoročně je v každém regionu vybírán nejlepší výrobek v jedné kategorii. V letošním roce byla pozornost zaměřena na kategorii TV přijímačů a SEAD podrobil důkladnému posouzení nabídku každého výrobce.

„Toto ocenění je další známkou toho, že LG má velice pevnou pozici v průmyslu výroby televizních přijímačů,” prohlásil Martin Malý, tiskový mluvčí LG. „Máme již silnou, diferencovanou technologii 3D, inovativní chytré funkce a progresivní design s tenkým rámečkem. Nyní začínáme také sklízet hodně chvály za energetickou účinnost našich velkoformátových TV přijímačů.”

Model přijímače  47LM670S je vybaven technologií  Local Dimming umožňující uživatelům nezávislé ovládání jasu v jednotlivých částech TV obrazovky. Tato technologie zvyšuje energetickou účinnost TV přijímače.  Navíc je spotřeba elektrické energie snižována tím, že zdroj LED světla je konfigurován v přímce. Všechny tyto funkce zaměřené na spotřebu elektrické energie jsou zahrnuty pod jediný termín Smart Energy Saving Technology, jímž se rozumí odstranění zbytečného plýtvání elektrickou energií a zvýšení úspornosti přijímače.

Při hodnocení rozdělila iniciativa SEAD TV přijímače prodávané na evropském trhu do tří kategorií podle formátu obrazovky: malé (s velikostí úhlopříčky obrazovky do 27 palců), střední (29 - 42 palců) a velké  (42 palců a více). LG  CINEMA 3D Smart TV zvítězila v kategorii velkoformátových přijímačů a byla oficiálně uznána energeticky nejúčinnějším TV přijímačem s ohodnocením A++ ve všech třech hodnocených kategoriích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…