ČEZ: Moravští energetici pomáhali neziskovým organizacím

20.09.2012 10:40

Čtyřiačtyřicet zaměstnanců Skupiny ČEZ v průběhu tohoto týdne věnovalo svůj pracovní den neziskové organizaci. V Opavě, Ostravě a Šumperku pracovali pro Dům sv. Cyrila a Metoděje, Dětský domov Na Vizině, Armádu spásy, Dětské centrum Domeček, Centrum Pomněnka a Hospic sv. Lukáše.

ČEZ: Moravští energetici pomáhali neziskovým organizacím
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Kdo si najde „Čas pro dobrou věc,“ může jeden pracovní den v roce darovat potřebným. Skupina ČEZ tuto možnost zaměstnancům nabízí již pátý rok. Tentokrát dobrovolníci pomohli šesti neziskovým organizacím v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

Sedmnáct dobrovolníků ze zákaznického centra společnosti ČEZ zavítalo do Domova sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Při pletí záhonů i natírání plotu a dveří se spřátelili s klienty domova a blíže poznali jejich denní režim. „Dobrovolnického dne jsem se letos zúčastnil poprvé a nemohu si vynachválit vytržení z běžného pracovního dne, kdy k pohodě nás dobrovolníků přispěla i dobrá organizace ze strany domova. Jsem rád, že jsem mohl přiložit ruce k dílu a přispět dobré věci,“ uvedl Jan Ležatka, regionální manažer zákaznických center na Moravě.

Osm pracovnic účetního útvaru pomáhalo Hospici sv. Lukáše, zastali práce na zahradě i úklid pokojů. „S energetiky spolupracujeme pravidelně a vždy je to fajn. Letos jsme dokonce získali půlmilionový příspěvek od Nadace ČEZ na zakoupení zdravotnického materiálu. V anketě „Vaše volba“ nám totiž lidé z regionu poslali nejvíc hlasů,“ usmívá se vedoucí hospice Jaroslav Doležel.  

Dalších jedenáct účetních si vzalo na starost úklid po rekonstrukci jídelny v Dětském domově Na Vizině a hrabání listí, včetně klestění zahrady a odplevelení chodníků v Dětském centru Domeček.

Parta sedmi zaměstnanců z Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně pomohla na ranči pro hipoterapii v šumperském Centru Pomněnka. Opravovali ohradu pro koně a natíraly plot pro Kozy kamerunské.

Poslední dobrovolnicí se stala tisková mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Moravu. Armádě Spásy poskytla již druhý rok odbornou pomoc v oblasti komunikace s veřejností. S radami předala, společně se Simonou Kaňokovou, koordinátorkou projektu “Čas pro dobrou věc“, za firmu ČEZ hračky určené Azylovému domu pro matky s dětmi.  „Oproti loňsku jsem zaznamenala řadu úspěchů. V oblasti komunikace je ale vždy prostor k zlepšení a to je třeba si uvědomit,“ říká s úsměvem Alice Lutišanová.

Informace o veřejně prospěšných organizacích:

Charita Opava, Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené- poskytuje sociálně aktivizační služby a chráněné bydlení. Cílovou skupinu tvoří dospělí, těžce zrakově postižení nebo lehce mentálně postižení občané z celé republiky. Jsou to lidé, kteří i přes svůj handicap chtějí žít běžným životem - dále se vzdělávat, samostatně bydlet či aktivně trávit svůj volný čas.

Charita Ostrava, Hospic svatého Lukáše - je určen pro osoby nevyléčitelně nemocné v terminálním stádiu života, jejichž obtíže nevyžadují léčbu v nemocnici a není možné je zvládnout ani v domácím prostředí. Cílem práce týmu odborníků hospice je dosažení co nejlepší kvality života nemocného i jeho rodiny.

Centrum Pomněnka,Šumperk - od roku 1997 poskytuje denní služby pro osoby s mentálním postižením. Posiluje sociální začleňování osob s mentálním postižením. Snaží se, aby si udržely stávající schopnosti a dovednosti a našly řešení jejich nepříznivé sociální situace.

Dětský domov Na Vizině, Slezská Ostrava, třetím rokem nabízí ústavní výchovu pro děti a mládež. S náhradní rodinou zde vyrůstají děti, které nemohou být vychovávány ve vlastní rodině a nebyly zařazeny do programu osvojení. Celodenní režim probíhá v rodinné skupině.

Dětské centrum Domeček, Ostrava - poskytuje zdravotní, výchovnou a sociální péči dětem ve věku do 5 let. Jedná se o nestátní zdravotnické zařízení. Péče je poskytována formou ústavní péče v nepřetržitém provozu a částečně ambulantně, kapacita centra je 100 dětí.

Armáda spásy, Ostrava – Poruba, stará se o ty, kteří potřebují pomoc, či se ocitli bez střechy nad hlavou, stejně jako o osamělé a hledající. Podílí se na prevenci bezdomovectví v Ostravě, provozuje Centrum sociálních služeb pro ženy a matky s dětmi nebo Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

O projektu:

Projekt firemního dobrovolnictví „Čas pro dobrou věc“ organizuje Skupina ČEZ od roku 2008. Jedná se o dlouhodobou spolupráci založenou na dobrovolnosti všech zúčastněných stran. Do podzimu 2012 pracovalo již přes 1900 firemních dobrovolníků, kteří pomáhali průměrně v 50 veřejně prospěšných organizacích ročně. Tato forma pomoci doplňuje firemní filantropii jako součást společensko odpovědných aktivit Skupiny ČEZ.

Společnost ČEZ jako největší firemní dárce získala v roce 2011 poosmé ocenění „TOP Odpovědná firma“ v kategorii podle absolutního objemu rozdělených prostředků. Umístění v žebříčku jí přineslo speciální ocenění platformy Byznys pro společnost – FIRMA A ŠKOLA za dlouholetý systematický a strategický přístup k rozvoji vzdělávání v České republice.

Alice Lutišanová, mluvčí Skupiny ČEZ pro střední a severní Moravu

reklama

autor: ČEZ

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…