AMSP ČR: Navrhují odložení DPH pro výrobce lihovin

20.09.2012 18:32

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) znekopojivě sleduje dopady prohibice na malé obchodníky, výrobce lihovin a stravovací zařízení. Považuje toto opatření za příliš ukvapené, nicméně vítá intenzivní snahu vlády situaci řešit.

AMSP ČR: Navrhují odložení DPH pro výrobce lihovin
Foto: AMSP ČR
Popisek: AMSP ČR

„Rozumím závažnosti situace, ale v tuto chvíli s  vaničkou vyléváme i dítě. Dlouhodobá nečinnost kontrolních orgánů je kompenzována poctivými výrobci a obchodníky. Reálně hrozí varianta, že se i přes objektivní snahu nepodaří obnovit odstávky výroby a stovky firem se tudíž ke konci měsíce dostanou do vážných problémů s řízením hotovosti.  Navrhujeme udělat vstřícný krok a poskytnout těmto firmám okamžitý daňový odklad DPH,  spojený s osvobozením od všech nově vzniklých úroků z prodlení. Uznávám, že to je nestandardní řešení, ale nestandardní je i prohibice“, uvedl předseda AMSP Karel Havlíček.

AMSP respektuje návrh na nové kolkování lihovin, ale současně se obává, že vystavování tzv. rodných listů ke každé šarži opětovně postihne zejména malé firmy.

V případě, že se situace nevyřeší do konce září a  neobnoví se řádná výroba a prodej, AMSP navrhuje zvážit vytvoření zvláštního fondu, kterým se malým a středním výrobcům poskytne přednostně půjčka pro překlenutí výpadku výroby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AMSP ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…