HK ČR organizovala podnikatelskou misi při návštěvě prezidenta ČR v Itálii

24.09.2012 18:32

Hospodářská komora České republiky (HK ČR), největší zástupce podnikatelů v zemi, organizovala ve dnech 17. - 20. září 2012 doprovodnou podnikatelskou misi u příležitosti státní návštěvy prezidenta ČR Václava Klause v Itálii. Podnikatelské mise se zúčastnilo celkem 12 českých firem mimo jiné z oborů potravinářství, stavebnictví, či papírnictví.

HK ČR organizovala podnikatelskou misi při návštěvě prezidenta ČR v Itálii
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Při příležitosti státní návštěvy prezidenta ČR Václava Klause se mise mimo jiné zúčastnil náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR Milan Hovorka, viceprezident HK ČR Josef Cílek, či viceprezident Italsko-české obchodní a průmyslové komory Petr Dostál.

Hospodářská komora České republiky společně s podnikateli hodnotí doprovodnou podnikatelskou misi kladně. „Během mise jsme se setkali s dobře vybranými podnikatelskými subjekty, a to jednak s těmi, se kterými již spolupracujeme a také s těmi, které pro nás vyhledala komora společně s českým velvyslanectvím v Itálii a agenturou CzechTrade,“ říká účastník mise Jiří Bláha, ředitel společnosti RS DYNAMICS, s.r.o. Firma RS DYNAMICS, s.r.o. se v Itálii setkala s firmami aktivními na trhu security i životního prostředí a o její výrobky byl mezi italskými podniky značný zájem. „Zkontaktované firmy jsou pro naši společnost velmi perspektivní a jejich výběr byl proveden na kvalifikované úrovni. Vysoce oceňuji práci viceprezidenta Hospodářské komory České republiky pana Josefa Cílka stejně jako práci agentury CzechTrade a Velvyslanectví České republiky v Itálii. Všem jmenovaným děkuji za jejich snahu a profesionální přístup,“ dodává závěrem Jiří Bláha.

V rámci dvoudenního programu se podnikatelé zúčastnili podnikatelského fóra v Římě, na kterém bylo přítomno celkem 40 italských firem. Následovalo podnikatelské fórum v Neapoli, kde se české firmy za přítomnosti prezidenta ČR a náměstka ministra průmyslu a obchodu ČR měly možnost setkat až se 120 italskými firmami. Právě při příležitosti těchto podnikatelských setkání získaly české firmy cenné obchodní kontakty a některé z nich měly rovněž jedinečnou možnost uskutečnit první kroky v rámci budoucí obchodní spolupráce. To potvrzuje mimo jiné i firma Framagro, a.s. „V rámci obchodní mise se podařilo naší společnosti, která je největším výrobcem vajec a vaječných produktů v ČR, navázat obchodní kontakt se společností Barilla, největším výrobcem těstovin v Itálii. Tím se nám zásadním způsobem otevřela možnost pro vzájemnou spolupráci,“ tvrdí Petr Svoboda, místopředseda představenstva a ředitel společnosti Framagro, a.s.

Svou účast v rámci doprovodné podnikatelské mise hodnotí pozitivně i Papírna Aloisov, a.s., jejíž předseda dozorčí rady a spolumajitel Tomáš Pastrňák se v Itálii v rámci obchodního jednání setkal se zástupci jedné z nejdůležitějších italských tiskáren – TIPOGRAFIA VATICANA. Historie této italské papírny sahá až do roku 1587 a se svými 200 zaměstnanci je 24 hodin denně k dispozici Svatému stolci vatikánského státu. Obě strany se při příležitosti obchodního jednání shodly v možnostech navázání spolupráce. „Věříme, že zaslání vzorků speciálních voluminézních papírů pro tisk knih, barevných grafických papírů či papírů pro výrobu kalendářů a tiskovin budou základem pro dlouhodobou spolupráci mezi naší a vatikánskou tiskárnou. Věříme, že papírenské výrobky z Papírny Aloisov budou brzy nést poselství do všech států světa, kam jsou denně knihy a tiskoviny z Vatikánu odesílány,“ sdělil bezprostředně po jednání předseda dozorčí rady a spolumajitel Papírny Aloisov, a.s. Tomáš Pastrňák

Italské firmy dále jednoznačně projevily zájem o spolupráci s tuzemskými podniky v následujících oborech:

-          Zařízení pro myčky aut
-          Výrobce zmrzliny a technologie
-          Lokální vína
-          Bezpečnostní výplně na sklo chránící proti výbuchu, tepelná izolace

HK ČR děkuje za profesionální spolupráci při organizaci podnikatelské mise v Itálii Velvyslanectví ČR v Itálii, agentuře CzechTrade a Italsko-české obchodní a průmyslové komoře.

Hospodářská komora České republiky otevírá dveře českým podnikatelům do zahraničí. HK ČR dlouhodobě pomáhá českým firmám při prosazování jejich podnikatelských záměrů a zájmů v zahraničí, informuje je o podmínkách vstupu na zahraniční trhy, podporuje vyhledávání a navazování kontaktů s potenciálními partnery v zahraničí a umožňuje jim účast na nejrůznějších mezinárodních akcích určených pro malé a střední podnikatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…