Cestujícím a turistům během výluky metra „A“ poradí nejen informátoři

25.09.2012 15:22

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se připravuje na výluku celé linky metra „A“ z důvodu rekonstrukce výhybek ve stanicích Náměstí Míru a Dejvická.

Cestujícím a turistům během výluky metra „A“  poradí nejen informátoři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Výluka potrvá od pátečního rána 28. září a skončí v neděli 30. září v noci. Metro pojede standardně od prvního ranního spoje v pondělí 1. října. Cestujícím a turistům poradí s informacemi o náhradní dopravě i pětadvacet vyškolených informátorů.

Na zhruba 20 nejexponovanějších místech bude po dobu výluky denně od 8:30 do 20:30 cestujícím radit v otázkách týkajících se aktuálního dopravního spojení přibližně 25 informátorů v reflexních vestách.

V přestupních stanicích metra u přestupů mezi linkami B a A a mezi linkami C a A budou informátoři denně od 5 do 24 hodin.

Kromě informátorů poradí cestujícím také informační tabule – pro informace týkající se vždy konkrétního místa určení bude připraveno 90 informačních tabulí.

Cestující mohou pro aktuální informace o náhradní dopravě využít také telefonickou infolinku 296 19 18 17 nebo internetové stránky DPP www.dpp.cz.

Kromě výměny výhybek ve stanicích Náměstí Míru a Dejvická dojde také k dalším stavebním pracím, například k sanaci kolejových betonů v úseku Dejvická – Můstek A a také k instalaci kabelů a chrániček ve stanicích Dejvická a Muzeum A.
Podrobnosti k náhradním spojům při dočasné uzavírce linky „A“ od 28. do 30. září 2012:

Náhradní dopravu budou zajišťovat:

a) tramvajové linky v následujících trasách

X-A Podbaba – Vítězné náměstí – Hradčanská – Malostranská – Staroměstská – Národní třída – Karlovo náměstí (metro B) – I. P. Pavlova (metro C) – Náměstí Míru –
Koh-i-noor – Strašnická – Černokostelecká (v intervalu: denní provoz 5 min., večer 5 – 10 min.)

5 Divoká Šárka – Dejvická – Hradčanská – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky (metro B) – Masarykovo nádraží (metro B) – Hlavní nádraží (metro C) – Olšanské náměstí – Flora – Želivského – Nákladové nádraží Žižkov – Olšanské náměstí a zpět do Divoké Šárky (v intervalu 15 – 20 min.)

11 Vozovna Žižkov – Želivského – Flora – Jiřího z Poděbrad – Muzeum (metro C) –
I. P. Pavlova (metro C) – Náměstí Bratří Synků – Michelská – Spořilov
(v intervalu 7 – 10 min.)

26 Divoká Šárka – Dejvická – Hradčanská – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky (metro B) – Masarykovo nádraží (metro B) - Hlavní nádraží (metro C) – Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov – Želivského – Flora – Olšanské náměstí a zpět do Divoké Šárky (v intervalu 15 – 20 min.)

b) autobusové linky

Linky 107, 119 a 147 budou z Dejvické prodlouženy na Hradčanskou, kde budou ukončeny.

Linky 111, 125 a 329 budou ze Skalky prodlouženy přes Nádraží Strašnice a Strašnickou na Želivského, kde budou ukončeny.

Linky 223, 263, 266, 364 a 366 budou z Depa Hostivař prodlouženy přes Černokosteleckou na Želivského, kde budou ukončeny.

Linka 175 v trase Skalka – Strašnická – Flora – Florenc (metro C) bude v úseku Skalka – Flora posílena (pouze v uvedeném směru).

Linka 196 bude ze Strašnické prodloužena na Želivského, kde bude ukončena.

Dopravní podnik upozorňuje cestující, aby u prodloužených autobusových linek 111, 125, 196, 223, 263, 266, 329, 364 a 366 do zastávek Strašnická a Želivského pozorně sledovali značení. V zastávce Strašnická budou autobusy zastavovat v tramvajových zastávkách
a autobus směr Želivskeho, tj. do centra, bude stát v opačném směru než tramvaj X-A do centra.

Změny tras dalších pravidelných tramvajových linek:

Linka 24 bude ve směru od Ortenova náměstí z Kubánského náměstí prodloužena přes Nádraží Strašnice na Nádraží Hostivař, kde bude ukončena.

Linka 36 nebude v provozu.

Pro cestu na ruzyňské letiště doporučujeme využít autobusovou linku 100 ze stanice metra B Zličín.

Cestujícím, kteří z autobusových linek 177 a 195 ve směru od Severního Města využívali pro další cestu přestup na metro ve stanici Skalka, doporučujeme vystoupit v zastávce Limuzská a dojít do zastávky Černokostelecká, kde mohou přestoupit na tramvajové linky XA a 7 a prodloužené autobusové linky od Depa Hostivař. Cestujícím, kteří pro svou další cestu využívali přestup na metro ve stanici Skalka z autobusů linek 138, 177 a 195 ve směru od Jižního Města, resp. Zahradního Města, doporučujeme využít přestup na tramvajové linky v zastávce Zahradní Město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…