Adastra dostala ocenění VIA BONA za podporu občanského sdružení Cesta domů

27.09.2012 9:00

Mezinárodní konzultační a softwarová společnost Adastra se stala držitelem prestižní ceny VIA BONA 2012 v kategorii „Otevírání nových cest“.

Adastra dostala ocenění VIA BONA za podporu občanského sdružení Cesta domů
Foto: Adastra
Popisek: Konzultační a softwarová společnost Adastra se stala držitelem prestižní ceny VIA BONA 2012 v kategorii „Otevírání nových cest“

Tato kategorie oceňuje ty, kdo mají odvahu a invenci pomáhat „jinak“. V roce 2011 byla hlavní partnerem kampaně „Nebojme se zbytečně“ občanského sdružení Cesta domů, které se zabývá komplexní pomocí umírajícím a jejich rodinám.

Adastra se pustila do tématu, kterému se většina z nás, včetně firemních dárců, spíše vyhýbá. Financovala spot, po kterém běhá mráz po zádech, i když v něm nenajdete žádné drastické scény. Jeho cílem totiž není děsit, ale burcovat, bořit tabu, připomínat to, co víme už od malička: že umírání je přirozenou součástí života. Základ spotu tvoří známá dětská říkačka, kterou jsme se rozpočítávali:

Jedna, dvě, tři, čtyři, pět,
ty opustíš tenhle svět.
Štěstí – neštěstí,
láska - manželství
kámen – vidle - motyka,
že se tě smrt netýká?

Spot, který letos na jaře vysílala Česká televize a promítal se také v kinech, najdete na www.umirani.cz

O ceně VIA BONA

Ceny Via Bona, za individuální a firemní filantropii, uděluje Nadace VIA společně s Nadací THE KELLNER FAMILY FOUNDATION, ve spolupráci s Velvyslanectvím USA. Cena VIA BONA je prestižní veřejné ocenění jednotlivců i společností za jejich dobročinné úsilí v České republice. Každoročně vyzdvihuje následováníhodné příklady dárcovství, ukazuje nové filantropické trendy a sehrává tak roli jakéhosi majáku, který inspiruje a ukazuje cestu všem současným i potenciálním dárcům. Více informací na www.cenaviabona.cz

O občanském sdružení Cesta domů

Cesta domů poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým, kteří o ně pečují. Zároveň se snaží přispívat ke společenským a legislativním změnám, které umožní zlepšení péče o umírající lidi v naší zemi. Cesta domů provozuje v Praze domácí hospic, poskytuje odborné poradenství osobně, telefonicky i prostřednictvím internetu, zaměřuje se také na tzv. odlehčovací služby v domácnostech klientů, propůjčuje pomůcky, nabízí služby veřejné paliativní knihovny, věnuje se ediční a edukační činnosti a také provozuje pro pozůstalé klub Podvečer a web Vzpomínky. Více informací na www.cestadomu.cz

O společnosti Adastra

Adastra je mezinárodní konzultační společnost, která dodává špičková softwarová řešení pro váš business. Technologicky nezávislá řešení odrážejí rozsáhlé zkušenosti firmy načerpané z realizace stovek projektů, například pro společnosti Ahold, Allianz, Bank of Montreal, Barclays Bank, Bell Canada, Cetelem, Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, DHL, Dresdner Bank, Generální ředitelství cel, GTS Novera, Komerční banka, Orange Slovensko, Telefónica O2, Tipsport, Vodafone, Volkswagen AG a další.

Více informací na www.adastra.cz a www.adastragrp.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…