Kolekce Trash Made představí originální svítidla z elektroodpadu

30.09.2012 13:03

Nová kolekce Trash Made 2012 se v týdnu od 1. do 7. října představí na letošním Designbloku.

Kolekce Trash Made představí originální svítidla z elektroodpadu
Foto: red
Popisek: Trash Made

Originální šperky vyrobené ze součástek vyřazených elektrozařízení letos doplní i novinky z oblasti bytových doplňků a svítidel. Kolekci i v tomto roce navrhovaly designérky Anna Kozová, Jana Chaklosh a Linda Čihařová. Na výrobě se podíleli i klienti chráněných dílen.

Po dvouleté odmlce se v letošní kolekci Trash Made objeví unikátní svítidla. Jana Chaklosh navrhla sadu stolního a závěsného svítidla Crystal s krystalickou konstrukcí vypletenou barevnými dráty pocházejícími z vyřazených elektrických kabelů. Svítidla jsou doplněna luxusními textilními kabely a úspornými zářivkami. Lampa Tuatara Lindy Čihařové byla vytvořena z fólií LCD monitorů, které při průchodu světla tvoří fantastické světelné efekty.

„Novou kolekcí se snažíme ukázat posun v projektu a to, že vždy umíme najít nový směr a představit něco originálního,“ vysvětlila manažerka projektu Trash Made Lenka Kleger ze společnosti REMA Systém, která projekt zastřešuje. „Vývoj výrobků Trash Made postupuje kupředu stejně rychle, jako vývoj moderních technologií. Každý nový předmět má už za sebou předchozí život jako starý elektrospotřebič, proto má každý i své vlastní jméno a vztahuje se k němu krátký příběh, který napoví, co se v jeho předchozím životě odehrálo,“ dodala Lenka Kleger.

Expozice zahrnuje i oblíbenou kolekci Anny Kozové Kosmos. Náušnice Kosmos byly prezentovány již na minulém ročníku Designbloku a v letošním roce k nim přibyly také brože. K vidění bude také inovovaná kolekce Hadi, která je nově doplněna i o náramky. Letošní koncept expozice Trash Made navrhl atelier VAS, který tvoří tým nezávislých grafiků, inženýrů a architektů s individuálním přístupem ke všem projektům.

„Neziskový projekt Trash Made jsme letos od června do září prezentovali také v Českém centru ve Vídni, kde kolekce sklidila velký ohlas veřejnosti,“ sdělila umělkyně Linda Čihařová, která na Designbloku nově představí kolekci misek Strážníček vyrobenou ze starých plechů vyřazených stolních počítačů a serverů. „Předměty z kolekce Trash Made také od roku 2009 získaly řadu nominací na Ceny Czech Grand Design, které uděluje Akademie designu ČR,“ doplnila Linda Čihařová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…