Jirka Mádl se vrací do školy. Zlínské a brněnské žáky bude učit, jak zdravě žít

01.10.2012 9:15

Do zlínského Gymnázia Lesní čtvrť a brněnské základní školy na náměstí Svornosti zavítá roadshow o zdravém životním stylu, Jízdy YesNeYes. Do Zlína se vypraví ve čtvrtek 4. 10. a v pátek 5. 10. pak přijede do Brna.

Jirka Mádl se vrací do školy. Zlínské a brněnské žáky bude učit, jak zdravě žít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

V čele týmu mladých sportovců, tanečníků a kuchařů bude zásady zdravého životního stylu představovat dětem moderátorské a herecké duo Jirka Mádl s Terkou Tobiášovou. Jízdy jsou součástí projektu YesNeYes Všeobecné zdravotní pojišťovny, který se snaží bojovat s nadváhou a obezitou tam, kde je to nejvíce potřeba a kde vše začíná – u dětí a mládeže.

Žáci obou škol se mohou těšit na vystoupení mladých sportovců, tanečníků a kuchařů ve dvouhodinové show. Ke zdravému životnímu stylu budou studenty motivovat: Dominik Nekolný – nejlepší český a jeden z nejlepších světových jezdců na BMX v disciplíně flatland, Adam Gerža – mistr České republiky v jízdě na jednokolce, taneční skupina Last Minute Crew, dívčí taneční R´n´B trio, kuchaři Petr a Ruda. Pestrým programem provedou herci Jirka Mádl a Terka Tobiášová.

Děti se z osobních zkušeností účinkujících dozvědí, proč je důležitý zdravý životní styl, nebo že sport neznamená pouze dřinu na atletickém oválu. Společně s kuchaři se pak budou učit, jak připravit jednoduchá, rychlá a zdravá jídla. 

„Všeobecná zdravotní pojišťovna si dobře uvědomuje rizika nárůstu obezity a nadváhy u dětí, proto se Jízdami YesNeYes obrací právě na ně,“ říká David Drahonínský, specialista služeb klientům Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR. „Prostřednictvím projektu se dětem snažíme vštípit základy zdravého životního stylu, které by si měly přenést i do dospělosti. Díky Jízdám si děti budou moci uvědomit, že existuje řada moderních sportů, které je mohou bavit a zároveň přispějí ke zlepšení jejich kondice a potažmo i zdraví,“ doplňuje David Drahonínský, jinak též aktivní sportovec a stříbrný medailista v lukostřelbě z paralympiády v Londýně.

Letos Jízdy YesNeYes již navštívily děti ze základních škol v Praze, Smečna u Kladna a Plzni. Jízdy YesNeYes doposud zhlédlo na 8000 žáků základních škol a víceletých gymnázií. Více informací, fotografií a videí z Jízd najdete na www.YesNeYes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…