Iniciativa nenávist není řešení a o.s. Konexe podpoří oběti nenávistného pochodu DS

04.10.2012 13:55

V sobotu 6. 10. proběhne v Ústí nad Labem nenávistný pochod k romským ubytovnám v Purkyňově ulici na Střekově. Svolavatelem pochodu je kandidát Dělnické strany. Iniciativa nenávist není řešení společně s občanským sdružením Konexe podpoří oběti nenávisti v ubytovnách, ke kterým pochod směřuje. Je riziko, že pochod vážně pošramotí sousedské vztahy a zvýší napětí v ústecké čtvrti Střekov.

Iniciativa nenávist není řešení a o.s. Konexe podpoří oběti nenávistného pochodu DS
Foto: red
Popisek: Občanské sdružení Konexe

„Plánujeme být přímo na ubytovnách společně s obětmi nenávistného pochodu a podpořit je v nejtěžších okamžicích, kdy rasisté budou skandovat protiromská hesla před jejich domovy“ vysvětluje aktivity iniciativy Nenávist není řešení během soboty Miroslav Brož, její mluvčí, „Pro děti plánujeme aktivity, které je zabaví během doby pochodu na bezpečném místě, dospělým chceme vyjádřit solidaritu a podporu, aby viděli, že ne všichni Gádžové jsou stejní, jako ti v pochodu“ doplňuje.

Sobotní nenávistný pochod vyvolal mnoho emocí a obav mezi ústeckými Romy. Marek Demeter, jehož příbuzní žijí na Střekově v sobotu přijede podpořit terče pochodu, obyvatele ubytoven polečně se svými kamarády „Romové musí začít držet při sobě, jinak na tom za chvíli budeme ještě hůř, než jsme teď. Pojedeme podpořit lidi z ubytovny, příště pomůžou třeba zase oni nám“ říká Demeter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…