Aastra představuje platformu Aastra BluStar Ecosystem pro videokonferenční komunikace

04.10.2012 17:10

Společnost Aastra, globální poskytovatel řešení podnikových komunikací, představuje Aastra BluStar Ecosystem, nové řešení typu Unified Contact Center (UCC).

Aastra představuje platformu Aastra BluStar Ecosystem pro videokonferenční komunikace
Foto: red
Popisek: Aastra BluStar Ecosystem

Řešení je nyní k dispozici nejen v kombinaci s dříve uvedeným multimediálním telefonem Aastra BluStar™ 8000i, který nabízí videokomunikaci v HD kvalitě a jakýmkoliv pracovním prostředím, ale také v softwarové verzi pro osobní počítače a zařízení iPad a iPhone. Aastra tak všem uživatelům těchto zařízení umožňuje jednoduchou a nekomplikovanou videokonferenční komunikaci z pevné či mobilní linky a přichází na trh s nabídkou, která reflektuje současnou rostoucí poptávku po videokonferenčních řešeních.

Většina firem zabývajících se průzkumem trhu uvádí, že význam videa v oblasti podnikové komunikace v současné době významně roste. PAC Berlecon, nezávislá analytická agentura, například uvádí, že třetina všech oslovených evropských firem s více než 100 zaměstnanci, plánuje v průběhu následujících dvou let vybudovat videokonferenční infrastrukturu. Další analytické společnosti jako např. Gartner odhadují ročně 20% nárůst v oblasti videokomunikací do roku 2016.

Videokonferenční hovory je nyní možné realizovat prostřednictvím mobilních zařízení - uživatelé dnes mohou s využitím svých přístrojů na cestách komunikovat jak hlasem, tak i obrazem. „Pohlížíme na video jako na jednu z oblastí s vysokým růstovým potenciálem v následujících letech. Jak při běžných telefonátech mezi dvěma osobami, tak i v rámci konferencí má stále více lidí zájem o vizuální kontakt. Naše společnost v předešlých letech velmi intenzivně pracovala na vývoji vlastního video řešení a v souladu s naší strategií investovala 10 % obratu do výzkumu a vývoje. Těší nás, že nyní díky produktu BluStar můžeme nabízet prostředí pro všechny možné způsoby videokomunikace,“ řekl Frederic Boone, manažer společnosti Aastra pro střední a jihovýchodní Evropu. Hardware BluStar 8000i jakož i nejnovější klientské aplikace jsou dostupné u českých partnerů společnosti Aastra.

Videokonference z domácí kanceláře

Klientské aplikace BluStar nabízejí jednotnou, snadno ovladatelnou uživatelskou plochu. Jediným kliknutím dojde ke konferenčnímu hovoru s požadovaným telefonním partnerem.

Uživatelé mají přístup k funkci adresáře a denních záznamů. Všechny funkce jsou k dispozici i mimo vlastní podnikovou síť, zaměstnanci tak mohou vést videokonference i z domova. Prostřednictvím produktu „BluStar for PC“ nabízí Aastra software určený pro notebooky a osobní počítače. Klientské aplikace iOS „BluStar for iPad“ a „BluStar for iPhone“ pak nabízí maximální mobilitu na zařízeních Apple. Pro uskutečnění videohovorů potřebují uživatelé pouze internetové připojení přes WiFi. Klientské aplikace mohou být využívány jak ve formátu na výšku tak na šířku, dle volby také s přední nebo zadní kamerou.

Identifikace pomocí otisku prstu a Hot Desking

Již dříve ohlášený multimediální telefon BluStar 8000i představuje zařízení pro jednoduchou a osobní komunikaci. Disponuje dotykovou obrazovkou o velikosti 13 palců, HD kamerou a širokoúhlou optikou, třemi reproduktory a čtyřmi směrovými mikrofony. Ty potlačují rušivé vedlejší zvuky a poskytují brilantní kvalitu rozhovoru a zvukovou technologii, která navozuje v účastnících hovoru pocit, že jsou skutečně vedle sebe – v tzv. kvalitě „Boardroom“ na vlastním pracovišti.

BluStar 8000i je současně telefonem a konferenčním systémem, aplikační platformou i nástrojem spolupráce a má speciální biometrický senzor pro otisk prstů. Uživatelé již nebudou pro přihlášení potřebovat žádné heslo a identifikovat se budou pomocí otisku vlastního prstu. Tato funkce je vhodná například ve společnostech, jejichž zaměstnanci nemají stálé pracoviště, využívají stůl, který je právě volný (tzv. Hot Desking). Už před uvedením na český trh získal tento produkt mezinárodní ceny – mimo jiné cenu „Best of Show Award“ na IT Expo West (USA), cenu „Trophées de la Convergence“ (Francie) a cenu „VoIP2Day Award“ (Španělsko).

Pro celou platformu BluStar Ecosystem existují dvě možnosti využití: buď jako koncové SIP zařízení pro komunikační systém Aastra MX-ONE a komunikační server Aastra 400, nebo v kombinaci s aplikací BluStar Application Server (BAS) pro použití nezávislém na stávající telekomunikační infrastruktuře i od jiných výrobců.

Dvouciferný nárůst

Výše zmíněná studie společnosti PAC Berlecon uvádí, že 30 % dotázaných společností své zaměstnance již vybavilo chytrými telefony a 40 % společností občas využívá tablety a tyto podíly se budou v následujících letech nadále zvyšovat. Analytické společnosti jednohlasně hovoří o ročních nárůstech ve výši téměř 20 %, a to napříč podniky různých velikostí. Právě pro české společnosti, které se vyznačují vysokými podíly exportu a distribuovanými pracovišti, představují videokonference efektivní model vzájemné spolupráce.

„Nastala doba každodenní videokonferenční komunikace, a to nejen v konferenčních místnostech, ale také na cestách, s využitím chytrých telefonů a tabletů. Aastra našla nové místo na trhu podnikové komunikace a díky své platformě BluStar Ecosystem nabízí produktové portfolio, které zohledňuje požadavky podniků všech velikostí,“ dodává F. Boone.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…