Zajímavé výnosy s fondy ČSOB a nové říjnové fondy

07.10.2012 13:50

Fondy ČSOB opět dokazují, že jsou správným místem pro investování volných peněžních prostředků pro téměř každého investora.

Zajímavé výnosy s fondy ČSOB a nové říjnové fondy
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Například Optimum fund ČSOB Buffer Jumper 1, který byl již ukončen, klientům přinesl zhodnocení 10 % p.a. a dalších 27 zajištěných fondů drží svou výkonnost nad 4 % ročně. V nabídce fondů je nově nabízen Optimum fund ČSOB Individuálního růstu 1, který je vhodný pro konzervativnější investory.

„Doba pro dobrou investici je právě teď. Klienti mohou aktuálně vložit své prostředky do různých fondů. Dobrým příkladem může být Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1 nebo mnohé otevřené fondy,“ říká Jan Barta, člen představenstva ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.

Zajištěné fondy nenabízí pouze dobrý poměr mezi výnosem a zajištěním, ale v mnoha případech svým výkonem předčily veškerá očekávání. Tak tomu je i v případě 27 zajištěných fondů, které přinesly klientům zhodnocení nad 4 % p.a. (přes 2 % p.a dosáhlo celkem 66 struktur). Global Partners ČSOB BRIC šampion 1 je dobrým příkladem kvalitně spravovaného zajištěného fondu. Jeho roční výnos se vyšplhal až na 15,64 % p.a. (k polovině září 2012) s tím, že výnos od vzniku činí 10,88 % p.a.

U otevřených fondů ČSOB se investoři mohli opět přesvědčit o jejich kvalitách. V rámci smíšených fondů nabídl ČSOB bohatství roční výnos 10,04 % p.a. s tím, že výnos od vzniku činí 3,03 % p.a. Fond úspěšně likviduje negativní výnos (-1,09 % p.a.) na pětiletém horizontu. Také akciovým fondům se daří. Zaujal ČSOB akciový mix s ročním výnosem 22,94 % a tříletým výnosem 5,49 % p.a. (k 2. 10. 2012). Fond tak úspěšně likviduje negativní výnos (-7,49 % p.a.) na pětiletém horizontu a potvrzuje výhody investiční discipliny překlenující negativní fáze vývoje trhu. Zdá se tak potvrzené investiční rčení „Co akciové trhy někdy vezmou, dokážou i vrátit.“

Aktuální výnosy fondů nabízených ČSOB lze snadno sledovat i na webových stránkách.

Aktuální fondy

Optimum Fund ČSOB Buffer Jumper 2 je fond nabízený v rámci privátního bankovnictví ČSOB s možným výnosem až 10,75 % již za první rok. Fond nabízí podmíněnou ochranu investice při poklesu do 50% původní hodnoty podkladového indexu a za dalších podmínek uvedených níže. Výnos je vázán na vývoj akciového indexu EURO STOXX 50.

Optimum Fund ČSOB Individuálního růstu 1 je vhodný především pro defenzivnější klienty. S dobou splatnosti fondu přibližně 5,5 roku má potenciál k až 35 % zhodnocení investice. Koš fondu je složen z akcií 30 světových společností zaměřených především na telekomunikace, energie, služby a farmacie.

Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1 je zajištěný fond s 100% ochranou investice a potenciálním výnosem až 40% za dobu splatnosti (5,5 roku). V portfoliu fondu jsou zastoupeny přední potravinářské značky jako Danone, Coca Cola nebo některé známé pivovary.

Zajištěné fondy poskytují přiměřený výnos vzhledem k relativně nízkému stupni rizika, které s sebou investice nese. Fondy s různými investičními strategiemi, které ČSOB vypisuje každý měsíc, umožňují klientům detailně diverzifikovat investiční část portfolia. Díky minimální investici pouhých 5 000 korun si mezi fondy ČSOB dokáže vybrat opravdu každý. Klienti mají také možnost dvakrát do měsíce z fondu vystoupit za aktuální cenu fondu. ČSOB je předním českým specialistou v segmentu zajištěných fondů a značná část těch, kdo si oblíbili tento typ produktu, jej našli právě v ČSOB.

Zajištěné fondy jsou jednou z nejzajímavějších forem investování. Svým průměrným ročním výnosem převyšují běžné vkladové produkty, na rozdíl od nich lze navíc u zajištěných fondů za podmínek stanovených právními předpisy využít osvobození od 15% srážkové daně. Po šesti měsících trvání investice neplatí fyzická osoba/nepodnikatel podle současných daňových předpisů žádnou daň z příjmu. Plusové body zajištěné fondy získávají i tím, že při splatnosti za splnění příslušných podmínek ochraňují původní výši vložených prostředků. Stav investice lze kdykoli kontrolovat prostřednictvím internetu, přičemž aktuální výši částky lze ze zajištěných fondů kdykoli během několika dnů vybrat.

Odhady výnosů ani minulé výnosy nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Pro zajištěné fondy platí, že vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu za podmínek uvedených v prospektu fondu. Pro nezajištěné fondy platí, že návratnost investované částky není zajištěna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…