Siemens v Ostravě najal 50 nových zaměstnanců a pokračuje v náboru

08.10.2012 9:08

Siemens ve svém centru sdílených služeb v Ostravě (Global Shared Services – GSS) otevřel letos v srpnu 60 nových administrativních pracovních míst. Do konce září společnost najala 50 nových zaměstnanců a nábor nových pracovníků stále pokračuje. Příležitost mají středoškoláci a vysokoškoláci se znalostí němčiny a nově také angličtiny, italštiny, francouzštiny a španělštiny.

Siemens v Ostravě najal 50 nových zaměstnanců a pokračuje v náboru
Foto: red
Popisek: Siemens

„Ostrava se svým okolím je pro nás ideální region. Je tu mnoho vzdělaných lidí a současně je zde omezený počet pracovních míst v administrativě. Během dvou let jsme rozšířili počet zaměstnanců v Ostravě z 350 na více než 500 a rosteme dále. Jsme potěšeni velkým zájmem o otevřená místa, během dvou měsíců se nám podařilo vybrat 50 nových kolegů a v náboru pokračujeme,“ řekl Stefan Waitizinger, ředitel divize sdílených služeb společnosti Siemens v České republice.

Nábor, který v současnosti v Ostravském regionu probíhá, představuje mimořádnou příležitost pro ty, kdo chtějí zahájit svou kariéru v oblasti nákupu, logistiky, účetnictví administrace lidských zdrojů nebo administrace vzdělávání zaměstnanců. „Uchazeči oceňují příležitost pracovat pro silnou globální značku, která nabízí práci v moderním prostředí a v rámci zkušených a motivovaných týmů a také široké možnosti kariérního rozvoje, “ dodává Stefan Waitzinger.

Koncern Siemens začal zpracovávat část svých interních administrativních operací v České republice v roce 2003. V roce 2007 firma založila divizi globálních sdílených služeb (GSS) v Praze a Ostravě pro evropské a mimoevropské země, ve kterých Siemens působí. Portfolio služeb realizovaných v České republice zahrnuje: administrativní agendu v oblastech financí a účetnictví, nákupu a logistiky, zpracování mezd, vyřizování služebních cest a další specializované operace na mezinárodní úrovni. České centrum sdílených služeb v Praze a Ostravě je s více než tisíci zaměstnanci druhé největší ze šesti globálních center, která poskytují administrativní služby pro více než 190 zemí, ve kterých koncern Siemens působí. České centrum sdílených služeb každoročně zpracuje více než 12 milionů účetních transakcí, 250 tisíc nákupních požadavků, mzdovou agendu pro 130 tisíc zaměstnanců koncernu Siemens, 13 tisíc služebních cest a administrativní agendu pro 14 tisíc zaměstnanců, kteří dlouhodobě pracují v zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…