SPELOS: Hazard jako otloukánek, společná profesní organizace by to ale nezměnila

08.10.2012 16:21

Provozovatelé kasin, výherních hracích automatů, videoloterních terminálů a dalších her by mohli vytvořit fungující společnou organizaci. S touto myšlenkou nyní přišly některé profesní skupiny. Zájmy jednotlivých skupin podnikatelů v tomto oboru jsou však v některých případech natolik vyhraněné, že by při prosazování společných vizí jen těžko nalezly společnou řeč.

SPELOS: Hazard jako otloukánek, společná profesní organizace by to ale nezměnila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

"Nemůžeme se s čistým svědomím postavit například za některé „kolegy“, kteří patří mezi majitele starších typů výherních zařízení. Naši členové totiž preferují moderní videoloterní terminály, které ve své oblasti představují naprostou technologickou špičku. Jejich provoz je transparentní, plně kontrolovatelný státním aparátem a možnost nejrůznějšího obcházení pravidel je zde téměř nulová, což se o starších zařízeních říct nedá," říká ředitel Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů a dalších her Petr Vrzáň.

Z historie, a to nejen v oblasti loterního trhu, je navíc známo, že podobné pokusy o ovládnutí trhu některou z mocenských skupin často skončily ihned po svém vzniku. Ani SPELOS, který je největším profesním sdružením, o něco podobného neusiluje, protože považuje za důležité zachovat svobodné utváření trhu. Je přece na svobodném rozhodnutí jednotlivých firem či podnikatelů, zda chtějí či nechtějí být členem profesního sdružení, popřípadě kterého.

"Politici na všech úrovních si dnes dělají z tohoto odvětví otloukánka, jako by společnost nejvíce trpěla kvůli takzvanému hazardu. A to se rozhodně nezmění tím, že se dají provozovatelé všech loterií a her dohromady. Za SPELOS chceme být obcím i politikům plně k dispozici, nabízet jim odborné rady i součinnost a trpělivě vysvětlovat, že plošnými zákazy a hurá akcemi za hlasy ve volbách se určitá problematika nejen nevyřeší, ale v konečném důsledku se ještě zhorší o nárůst nelegálních provozovatelů. Žádné mocensky nátlakové akce nemáme v repertoáru," zdůrazňuje Petr Vrzáň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…