ČSOB varuje před podvodnými e-maily

13.10.2012 13:15

ČSOB preventivně upozorňuje veřejnost na podvodné e-maily (tzv. phishing), které vzbuzují dojem, že jsou pravé a byly odeslány bankou. Tyto zprávy byly zaslány klientům i lidem, kteří nemají v rámci skupiny ČSOB vedeny žádné účty, a upozorňují, že banka nemůže jejich údajné platby zpracovat z důvodu nesprávných údajů v platebním příkazu a vyzývá je odkazem k opravě (případně vyzývá k jiné aktivitě spojené s jejich účty).

ČSOB varuje před podvodnými e-maily
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

ČSOB žádné zprávy tohoto typu neposílá a touto formou od svých klientů nikdy údaje nepožaduje. Zpracování plateb probíhá standardním způsobem.

ČSOB žádá veřejnost, aby v případě, že zprávu obdrží, na ni nereagovala. Pokud by někdo z dotčených potřeboval další informace, ať se obrátí na Klientské centrum 800 300 300 nebo na info@csob.cz.

Upozorňujeme, že jde o podvodnou zprávu s cílem vylákat z adresátů informace nebo zavirovat jejich počítač škodlivým kódem, rozhodně proto doporučujeme na tyto zprávy nereagovat, na odkaz neklikat a e-mail smazat.

Internet je obrovským zdrojem informací, tudíž dává prostor i podvodným živlům k různým nekalým aktivitám jako je např. phishing (podvodná technika používaná na Internetu k získávání citlivých údajů v elektronické komunikaci).

Zároveň připomínáme „Zásady bezpečného užívání elektronického bankovnictví", jejichž plné znění lze nalézt na webové stránce https://ib24.csob.cz/ v sekci „Bezpečnostní doporučení".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…