eCentre: Soukromé firmy se spojují, aby v e-aukcích dosáhly výhodnější ceny

17.10.2012 11:26

Stále častěji soukromé subjekty využívají možnosti spojení poptávek a pomocí sdružených nákupů prostřednictvím elektronických aukcí pak dosahují výrazných úspor.

eCentre: Soukromé firmy se spojují, aby v e-aukcích dosáhly výhodnější ceny
Foto: eCENTRE
Popisek: Ředitel společnosti eCENTRE, a.s. Vítězslav Grygar

„Agregace poptávky a sdružený nákup prostřednictvím e-Aukce přináší výhody jak pro klienty, tak pro jejich dodavatele. Společnosti, které tímto způsobem s námi nakupují, dosáhnou na mnohem výhodnější ceny. A to jen díky tomu, že spojíme jejich poptávku s poptávkou dalších firem, které rovněž potřebují danou komoditu, například elektřinu, nakoupit,“ vysvětluje Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE, která tento způsob nákupu pro firmy zajišťuje.

„Vítězný dodavatel získává větší zakázku a díky tomu je schopen výhodnější cenu nabídnout. Navíc dodavatel tak získává do svého portfolia zákazníků hned několik subjektů najednou,“ doplňuje obchodní ředitel společnosti eCENTRE Jindřich Morávek.

Právě s cílem realizace elektronických aukcí na dodávky energií pro komerční subjekty spustily před nedávnem společnosti B4F (Business for future) a eCENTRE, a.s. samostatný projekt s názvem „Aukce energie“.

„Spojili jsme síly, abychom umožnili firmám co nejefektivnější způsob nákupu energií a dosažení co nejlepších cen. Jen za poslední dva měsíce jsme v rámci tohoto projektu uskutečnili e-aukce pro více než 30 subjektů z komerčního sektoru,“ uvádí jednatel společnosti B4F Roman Stieger. „Rozšířili jsme působnost už i na slovenský trh a i tam slavíme první úspěchy.“

Téměř 14,5 tisíc eur za dodávky zemního plynu se podařilo ušetřit čtyřem slovenským firmám, které svou poptávku agregovaly a nakoupily přes e-aukci právě v rámci projektu Aukce energie. Z původní vstupní hodnoty zakázky, která byla stanovena na 58,5 tisíc eur, klesla cena během elektronické aukce o 25%. V přepočtu tak firmy ušetří zhruba 360 tisíc korun. Společnost eCENTRE a B4F tak společně vstoupily po českém také  na slovenský trh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…