RunTour České pojišťovny vyběhalo půl milionu pro FN v Motole

16.10.2012 15:57

Premiérový ročník seriálu běžeckých závodů RunTour České pojišťovny startoval v květnu 2012 s dvěma ambiciózními cíli - zvednout Česko z gauče a přispět nejen ke zlepšení zdravotního stavu účastníků, ale i dětí, které jsou hospitalizované na Dětském kardiocentru Fakultní nemocnice v Motole, jenž se zabývá diagnostikou a léčbou vrozených a získaných onemocnění srdce a velkých cév.

RunTour České pojišťovny vyběhalo půl milionu pro FN v Motole
Foto: red
Popisek: Česká pojišťovna

Snahou pořadatelů bylo vybrat ze všech závodů, které se během šesti měsíců uskutečnily v sedmi krajských městech České republiky, částku tři sta tisíc korun.

Tři různé běžecké distance, včetně té nejkratší pro děti, mohli všichni příznivci zdravého pohybu zdolat při poslední etapě na pražské Ladronce, kterou vyvrcholil premiérový ročník běžeckého seriálu RunTour České pojišťovny. Poslední závod předčil smělé plány organizátorů nejen co do počtu účastníků, ale i vybrané částky. Ta dosáhla celkové výše 498 500 korun, přičemž polovinu vybraných peněz tvoří výtěžek ze startovného, který zdvojnásobila finančním darem Nadace České pojišťovny.

Šek převzali z rukou režiséra Jiřího Adamce, předsedy správní rady Nadace ČP Richarda Kapsy, starostky městské části Prahy 6 Marie Kousalíkové a náměstka generálního ředitele ČP Milana Beneše, primář Dětského kardiocentra prof. MUDr. Jan Janoušek, Ph.D., ředitel nemocnice JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, MBA, a vedoucí Odboru komunikace FN v Motole Pavlína Danková. „Mám upřímnou radost z toho, že se nám podařilo získat pro dětské kardiocentrum téměř půl milionu, a chtěla bych poděkovat všem, kteří celý projekt podpořili svou účastí. Pevně věřím, že v příštím roce se jejich řady ještě rozšíří,“ dodala vedoucí Odboru komunikace FN v Motole Pavlína Danková, která patřila k pravidelným účastnicím závodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …