ČSOB: Nový potravinový fond se investorům líbí

17.10.2012 12:50

Zájem o investice do fondů s tématem potravin a nápojů stále roste, což dokazují samotná čísla prodejních výsledků. K polovině října byly uskutečněny investice do fondu Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1 ve výši cca 700 milionů korun. Zájemci budou mít možnost do fondu investovat jen do konce tohoto měsíce.

ČSOB: Nový potravinový fond se investorům líbí
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

„Stabilita, kterou fond potravin nabízí, je dnes investory nesmírně ceněná vlastnost, a tak se v současné době prodeje pohybují od 20 do 25 milionů korun denně. Právě spojení stability, kterou fond přináší, a atraktivity tématu vyvolává tak velký zájem. V takovýchto případech se stane, že pro velký zájem se vyčerpá předem stanovený objem úpisu a je nutné předčasně úpis ukončit. Zájemci se však nemusí bát, že přijdou zkrátka. Šanci pro další obdobnou investici budou mít v předvánočním období, kdy plánujeme nabídnout další zajištěné fondy s podobným zaměřením,“ komentuje Jan Barta, člen představenstva ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost (ČSOB AM).

„Věřili jsme síle tématu, do fondu jsme vkládali velké naděje, ale skutečnost předčila naše očekávání,“ doplňuje jej Marcela Suchánková, výkonná manažerka segmentu Spoření a investice ČSOB.

Investice do potravinářství se v dnešní době jeví jako velmi perspektivní. Výrobky společností, do kterých fond investuje, jsou globální a zákazníci je znají a kupují. Díky tomu potravinářští giganti stále více prosperují. S Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1 může této situace využít každý.

Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1 je zajištěný fond s dobou splatnosti 5 let a 6 měsíců vhodný pro všechny investory hledající stabilní a dlouhodobý růst. Výnos fondu je vázán na akcie velkých globálních společností zaměřených převážně na výrobu potravin a nápojů. Maximální výnos fondu je omezen na 40 % za dobu trvání investice.

Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění hodnoty vložené investice a výnosu se váže ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota vložené investice.

Podrobné informace o zajištěných fondech včetně podstaty jejich zajištění naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…