Děti v Žirči si mohou hrát a sportovat na novém hřišti

18.10.2012 12:10

Nevyužitá zahrada u Základní školy v Žirči se díky Nadaci ČEZ proměnila v moderní dětské hřiště. Projekt podpořila Nadace ČEZ částkou 200 tis. korun.

Děti v Žirči si mohou hrát a sportovat na novém hřišti
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Nápad se zrodil již před několika lety. Vzhledem k tomu, že v obci přibývá mladých rodin s dětmi a navštěvují nás turisté, chtěli jsme nabídnout dětem i dospělým odpočinkovou zón,“ vysvětluje starostka Dvora Králové nad Labem Mgr. Edita Vaňková. Na zarostlém pozemku těsně vedle Základní školy se podařilo vybudovat dětské hřiště, které bude sloužit žákům sousedící základní školy a mateřské školky v rámci výuky, ale bude i místem pro trávení volných chvil. Dětské hřiště je vybaveno přitažlivými a bezpečnými prvky podle nejmodernějších trendů – pružinovými houpačkami, skluzavkami, lanovými a šplhacími sestavami. Součástí rekonstrukce byly i sadovnické úpravy. Největší radost však dětem dělá malá lanovka. „Pro děti i jejich rodiče vzniklo velmi příjemné místo, kde si mohou hrát, odpočívat a trávit svůj volný čas. Jsme proto velmi vděčni Nadaci ČEZ, že nám umožnila celý projekt realizovat,“ upřesnila starostka Dvora Králové.

Šek na částku 200 tisíc korun od Nadace ČEZ převzali na úterním slavnostním otevření zástupci města Dvůr Králové nad Labem-  paní starostka Edita Vaňková a místostarosta Dušan Kubica za účasti zástupců Nadace ČEZ, dalších hostů a dětí. „Pozemek byl dlouhodobě nevyužitý a v této lokalitě žádné dětské hřiště není. Velmi podporujeme sportovní volnočasové aktivity dětí i dospělých, jsme proto velice rádi, že jsme zde s pomocí Nadace ČEZ vybudovali toto krásné a hlavně funkční hřiště. Aby vše vydrželo co nejdéle, bude se o celý prostor starat správce školy,“ doplnila paní učitelka Mgr. Olga Hylmarová.

Hřiště se stalo součástí nové odpočinkové zóny, která je propojená s parkem a plynule navazuje relaxační zónu v prostorách bývalého barokního kláštera v Žirči, kde pečují o pacienty s roztroušenou sklerózou. Celý areál se tak stane přirozeným místem setkávání zdravých a handicapovaných občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …