Česká spořitelna už vyrobila přes 100 000 sKaret

19.10.2012 16:20

Česká spořitelna, která zajišťuje výrobu a distribuci sKaret sloužících k výplatě nepojistných sociálních dávek, již vyrobila 114 192 sKaret, prostřednictvím již předaných karet byly vyplaceny dávky v hodnotě přes 219 mil. Kč.

Česká spořitelna už vyrobila přes 100 000 sKaret
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Držitelé sKaret zatím uskutečnili přes 2 228 výběrů z bankomatů v hodnotě 8,5 mil. Kč a přes 727 plateb u obchodníků v objemu přibližně 250 tis. Kč, přičemž průměrná výše výběru z bankomatu byla 3 800 Kč a platby u obchodníka 370 Kč. Projekt, který odstartoval letos v červenci, funguje bez problémů, sKarty jsou již běžně v oběhu a držitelé je plně využívají.

Sociální dávky jsou příjemcům distribuovány pomocí technických účtů, které Česká spořitelna automaticky a zdarma zakládá k sKartě. Technický účet je určen pouze k výplatě a čerpání dávek, jeho vedení je rovněž zdarma a není nutné na něm mít žádný minimální zůstatek. Držitelé sKarty si mohou zvolit několik způsobů čerpání dávky: buď přímo z technického účtu výběrem z bankomatu, platbou v obchodech a výběrem hotovosti při platbě kartou u obchodníka (tzv. Cash back), a nebo převodem na svůj soukromý účet. Jeden výběr z bankomatu České spořitelny nebo provedení jednoho bezhotovostního příkazu ke každé vyplacené dávce v měsíci je v rámci standardních služeb k sKartě zdarma. Bezplatný je také Cash back.

Na portále www.skontakt.cz získají držitelé sKarty přehled o tom, jak peněžní prostředky s kartou čerpají, ale najdou zde i další užitečné informace a podrobnosti k fungování sKarty včetně krátkých videí, jak platit kartou v obchodě nebo jak vybrat hotovost z bankomatu. Zůstatek na sKartě si mohou příjemci dávek zjistit také prostřednictvím bankomatů České spořitelny nebo dotazem na kontaktní centrum sKarty na telefonním čísle 800 752 782.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …