Carmina Burana a pocta Verdimu v jednom speciálním koncertu

22.10.2012 15:03

5. ledna 2013 se v Kongresovém centru Praha odehrají dva jedinečné novoroční koncerty. Ty spojí monumentální kantátu Carla Orffa Carmina Burana a unikátní pásmo skladeb Giuseppe Verdiho k uctění jeho 200. výročí narození. „Bude se jednat skutečně o unikátní koncerty, které nabídnou klasickou hudbu ve světové špičkové kvalitě,“ říká jednatelka pořádající společnosti ArtTriton Pavla Filipová.

Carmina Burana a pocta Verdimu v jednom speciálním koncertu
Foto: red
Popisek: Carmina Burana a pocta Verdimu, ilustrační foto

V první části koncertu zazní Verdiho nejznámější a nejpopulárnější árie, duety a sborové scény v podání špičkových sólistů Nikolaje Visnjakova a Jarmily Mrkusové a 100členného sboru. Těšit se můžete na úryvky slavných oper jako Aida, Nabucco, La Traviata, Trubadúr nebo Rigoletto.

V druhé části pak na diváky čeká světová koncertní verze kantáty Carla Orffa Carmina Burana. Kromě geniálně napsané hudby, která uchvacuje znalce klasické hudby i laiky, se můžete těšit na velkolepou výpravu, která je umocněna unikátní laserovou show a pyrotechnickými efekty. Carmina Burana v této podobě slaví divácké úspěchy po celé Evropě a nyní míří poprvé také do ČR, pod hlavičkou populární letní operní produkce Klasika pod hvězdami.

„Kromě letního open-air uvedení klasických oper jsme chtěli českým milovníkům kvalitní klasické operní hudby nabídnout jedinečný zážitek také v zimě. Tak vznikl tento projekt, který spojí Verdiho nejkrásnější skladby a monumentální Orffovu kantátu,“ vysvětluje pořadatelka Pavla Filipová.

Na pódiu velkého sálu Kongresového centra Praha se představí více než 160 účinkujících - velký 60ti členný orchestr, špičkoví sólisté a mohutné sbory. Celý koncert povede špičkový český dirigent Norbert Baxa.

Začněme Nový rok 2013 jedinečným kulturním zážitkem, který jsme v Čechách ještě neměli možnost vidět. Spojuje se v něm úchvatná hudba, výpravná show a neuvěřitelné pěvecké výkony. Carmina Burana + Verdi Gala je tedy tím nejlepším možným vstupem do nového roku.

Předprodej vstupenek probíhá exkluzivně v celé síti TICKET ART – přes 420 prodejních míst po celé ČR, včetně všech poboček CK Čedok. Vstupenky zakoupíte také on-line na www.ticket-art.cz. Ceny vstupenek začínají na 590 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…