Volební studio České televize sledovalo přes 2 miliony diváků

23.10.2012 12:18

Zpravodajský kanál veřejnoprávní televize ČT24 věnoval letošním Krajským volbám a volbám do Senátu zcela mimořádnou pozornost.

Volební studio České televize sledovalo přes 2 miliony diváků
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Česká televize před krajskými volbami poprvé v historii odvysílala seriál diskuzních pořadů Otázky Václava Moravce Speciál ze všech 13 krajů. Maraton předvolebního vysílání pak ukončila v sobotu volebním vysíláním, které zasáhlo 2 miliony 122 tisíc dospělých diváků. Zájem, který diváci o toto vysílání projevili, tak potvrzuje klíčovou roli České televize v oblasti aktuálního zpravodajství.

Vysílání Volebního studia programu kontinuálního zpravodajství ČT24, které od 13.30 do 24.00 hodin moderovali Václav Moravec a Marcela Augustová, sledovalo v průměru 279 tisíc dospělých diváků, což představuje 11,59 % share. Ve svém více než desetihodinovém vysílání divákům mimo jiné zprostředkovalo pohledy do zákulisí volebního boje, diskuse s politiky a nezávislými odborníky, bleskový průzkum předvolebního mínění české populace a hlavně průběžně aktualizovaná data sčítání volebních hlasů ze všech krajů. Nejsledovanější částí volebního vysílání se stal blok mezi 17.10-18.55 hodin, který průměrně sledovalo 533 tisíc dospělých diváků, což představuje 24,14 % podílu na sledovanosti.

Václav Moravec úspěch volebního vysílání ČT komentuje slovy. „Průběh předvolebního a volebního vysílání České televize i reakce diváků na něj potvrzují, že ČT24 je zpravodajskou jedničkou v této zemi. Před námi je však ještě druhé kolo senátních voleb, v jehož rámci chceme dostát všem očekáváním, která jsou na Českou televizi kladena.“

Výsledky sledovanosti jednotlivých speciálů OVM

13 diskuzních pořadů Otázky Václava Moravce Speciál, které předcházely vlastním volbám, sledovalo v průměru 119 tisíc diváků. Dosahovaly průměrného podílu na publiku 3,46 % a každý pořad dokázal v průměru zasáhnout 396 tisíc diváků. Celkový zásah všech 13 Speciálů OVM byl 1 milion 828 tisíc dospělých diváků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…