SPŽ ČR: Reakce na snahy o zavedení registračních pokladen

23.10.2012 15:30

Na poslední tripartitě opět zazněl názor odborářů ale i zástupce Svazu obchodu a cestovního ruchu, o zavedení registračních pokladen jako vyřešení schodku státní pokladny, jako samospasitelný nástroj odstranění úniku obrovských dańových ztrát a náplast na státní rozpočet.

SPŽ ČR: Reakce na snahy o zavedení registračních pokladen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Sdružení podnikatelů a živnostníků  , jako zaměstnavatelský svaz je zádsadně již více jak 10 let  proti  zavedení tohoto institutu  registračních pokladen.

Stát trpí  účelovým rozdělováním firem, kdy  „rádoby podnikatel „ přivádí jednu firmu za druhou ke krachu a vesele podniká dále a dále ve stejném oboru. Stát trpí podnikání nastrčených firem  s  neověřeným sídlem a vlastnickou strukturou a nedosažitelnými statutárními zástupci. Trpí zásadní nedostatky ve výrobě a zdanění lihu, viz poslední kauza „metanol „ a v neposlední řadě stejné nešvary i v úniku spotřební daně z pohonných hmot a tabáku. Nehovoříme o fakturování fiktivních služeb a „poradenských činností“, které vedou pouze k proprání „úplatkových“ peněz. A tady vidíme cestu jak napravit podnikatelské prostředí a určitě ne zaváděním registračních pokladen.

Upřímně je potřeba přiznat, že  učinění právě těchto legislativních kroků bude přínosem do státní pokladny.

Registrační pokladny tedy nejsou tím meritem věci, o co tu běží. Kdyby tomu tak bylo, tak v rámci současné krize budou masově rozšířeny po celé Evropské unii.  To by si měli všichni co propagují tyto pokladny uvědomit a místo vytloukání politického kapitálu řešit podstatu podmínek podnikání.

za Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR

Jiří Víšek
místopředseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…