PRE: Metropole má první nabíjecí stanici pro elektromobily na veřejném prostranství

23.10.2012 17:12

První nabíjecí stanici pro elektrovozidla na veřejném prostranství zprovoznili 1. října pražští energetici. Takzvaný ePoint otevřeli ve spolupráci s městskou částí Praha 22 na Novém náměstí v Uhříněvsi. Řidiči dopravních prostředků na elektrický pohon mají navíc na placených parkovištích na území Prahy 22 parkování zdarma.

PRE: Metropole má první nabíjecí stanici pro elektromobily na veřejném prostranství
Foto: PRE
Popisek: Pražská energetika, a. s.

Nová nabíjecí stanice v Uhříněvsi je sice již v pořadí třináctou stanicí v Praze, ale je poprvé umístěna na veřejném prostranství. Všechny ostatní ePointy jsou v komerčních zónách, jako jsou parkoviště obchodních center, parkovací domy či plochy před firemními sídly,“ uvedl tiskový mluvčí Pražské energetiky, a. s., Petr Holubec. Zbrusu novou stanici otevřeli 1. října energetici ve spolupráci s městskou částí Praha 22, a sice na Novém náměstí v Uhříněvsi. Městská část vyhradila jedno parkovací místo pro elektromobily při nabíjení a označila jej speciální dopravní značkou. Na rozdíl od běžných řidičů mají navíc majitelé elektromobilů výhodu v tom, že i na placených parkovištích Prahy 22 mohou parkovat zdarma. Do budoucna uvažuje městská část o využití elektrovozidel například pro rozvoz obědů seniorům a handicapovaným občanům Uhříněvsi.

Skupinu PRE tvoří mateřská společnost Pražská energetika, a. s, která je prostřednictvím dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., regionální provozovatel distribuční soustavy, působící na území hlavního města Prahy a města Roztoky. Současně je Pražská energetika, a. s., významný obchodník s elektřinou na velkoobchodním trhu v ČR. S postupným otevíráním trhu s elektřinou pro konečné zákazníky je Skupina PRE jedním z největších dodavatelů elektřiny s působností na celém území České republiky. Prodává ji více než sedmi stům tisícům odběratelů.

Historie pražské energetiky sahá až do roku 1897, kdy ještě v rámci Elektrických podniků královského hlavního města Prahy byly položeny základy pražské veřejné elektroenergetické sítě. Po mnoha vlastnických a organizačních změnách vznikla k 1. 1. 1994 akciová společnost. Ta se od svého založení postupně přeměnila na zákaznicky orientovanou společnost v oblasti obchodování, prodeje a distribuce elektřiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…