Dalkia vysazuje stromy ve městech České republiky

28.10.2012 10:22

Zaměstnanci skupiny Dalkia v České republice ve spolupráci s městy Horní Planá a Nový Jičín a obcí Sviadnov dne 24. října zasadili stromy, aby přispěli ke zlepšení životního prostředí v lokalitách, kde Dalkia působí.

Dalkia vysazuje stromy ve městech České republiky
Foto: red
Popisek: Dalkia

Stromy, převážně platany javorolisté, sakury a lípy srdčité, vysadili společnými silami představitelé zmíněných oblastí a ředitelé jednotlivých regionů společnosti Dalkia na Ostravské ulici ve Sviadnově u Frýdku-Místku, v Novém Jičíně před ZŠ Komenského a na návsi v Hodňově u Horní Plané v jižních Čechách.

Výsadba proběhla v rámci projektu Stromy pro život, což je ekologický program společnosti Office Depot, která je dodavatelem kancelářských potřeb pro skupinu Dalkia v ČR. Za každých 50 prodaných balíků papíru společnost Office Depot financuje výsadbu jednoho stromu. V případě Horní Plané, Nového Jičína a Sviadnova se jedná o vysazení dřevin v hodnotě 65 tisíc korun.

„Prioritou skupiny Dalkia v České republice je vyrábět teplo a elektřinu s ohledem na životní prostředí. Snažíme se také podporovat projekty, které pomáhají zlepšit ovzduší v regionech, kde působíme. Výsadba stromů je jedním z nich. Proč jsme si vybrali právě tyto lokality? V Horní Plané a Novém Jičíně provozujeme kotelny na biomasu a ve Sviadnově ještě do konce tohoto roku zahájíme provoz nové bioelektrárny,“ uvedl generální ředitel Dalkie Česká republika Laurent Barrieux.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…