Hyundai Motor Company oznámila výsledky za třetí čtvrtletí 2012

31.10.2012 19:16

Hyundai Motor Company, největší jihokorejský výrobce automobilů, prodal během prvních devíti měsíců letošního roku po celém světě 3 183 516 vozů (korejský trh: 481 403 vozů/exportní trhy: 2 702 113 vozů), což je o 7,9 % více než ve stejném období uplynulého roku.

Hyundai Motor Company oznámila výsledky za třetí čtvrtletí 2012
Foto: red
Popisek: Hyundai

Čistý zisk za první tři čtvrtletí vzrostl meziročně o 17,4 % na 7,16 bilionu wonů (124,9 miliardy korun). Silný růst prodeje na zahraničních trzích více než vyrovnal slabší poptávku na korejském trhu, takže ve výsledku došlo k celkovému meziročnímu nárůstu. Na růstu ziskovosti se podílí zejména zvýšená hodnota značky a vyšší průměrná prodejní cena.
 
Jen za třetí čtvrtletí prodal Hyundai 1 000 748 vozů a dosáhl příjmů z prodeje ve výši 19,65 bilionu wonů (342,9 miliardy korun). V porovnání s druhým čtvrtletím poklesly příjmy o 10,5 % a ziskovost se snížila o 0,9 %. Na přerušení růstového trendu čtvrtletních prodejních výsledků se podepsala pokračující slabší poptávka na domácím korejském trhu a výpadek výroby v důsledku stávek zaměstnanců.
 
Hyundai předpovídá, že obchodní nejistota bude v automobilovém průmyslu pokračovat i ve čtvrtém čtvrtletí a také v následujícím roce. Hyundai i přesto předpokládá, že dosáhne svých prodejních cílů, a to díky rozmanitým opatřením, mezi něž patří nabídka lepší kvality, odlišný marketing a další vylepšení prodejní sítě.
 
Očekává se, že evropský automobilový trh poklesne o cca 8 %. Navzdory mnoha opatřením, přijatým ve snaze obrátit negativní vývoj ekonomiky, se klesající trend zatím nedaří zastavit. Rovněž některé ekonomické ukazatele, které sice signalizující zlepšení, se zřejmě neprojeví ve výraznějším oživení amerického trhu. Konkurence mezi velkými výrobci automobilů poroste zejména kvůli zpomalující se poptávce na rozvíjejících se trzích, jako je Čína a Indie, které byly donedávna považovány za hlavní tahouny automobilového průmyslu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…