VŠTE podepsala s ministerstvem průmyslu memorandum o spolupráci

31.10.2012 8:50

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích získala další impuls k rozvoji, když s Ministerstvem průmyslu a obchodu podepsala Memorandum o spolupráci a podpoře technických oborů. Dokument stvrdili ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba a pověřený rektor Marek Vochozka.

VŠTE podepsala s ministerstvem průmyslu memorandum o spolupráci
Foto: VŠTE
Popisek: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Obě instituce v něm například počítají s organizováním společných akcí a seminářů, výměnou informací prostřednictvím webových stránek nebo propagací duševního vlastnictví zvláště v souvislosti s inovacemi a uplatňováním výzkumných a vědeckých poznatků v praxi. Především pak mezi malými a středními podniky. Součástí dohody je i vzájemná výměna odborníků.

„Podpora technického vzdělávání je jednou z priorit Ministerstva průmyslu a obchodu. Snažíme se aktivně prosadit zvýšení investic firem do vybavení škol a posilování kapacity lidských zdrojů formou zvýšených odpočtů ze základu daně z příjmů právnických osob. Klademe ale také důraz na inovační potenciál vysokých škol a s tím související transfer technologií, kde velice oceňujeme dosavadní snahy VŠTE při spolupráci s firmami,“ říká Petr Očko, ředitel sekce fondů EU.

„Tohoto partnerství s ministerstvem průmyslu si velmi vážíme, protože vedle praktických kroků posiluje i prestiž a význam naší Techniky, která je nejmladší veřejnou vysokou školou v Česku,“ uvádí rektor Marek Vochozka.

VŠTE byla založena zákonem v roce 2006 a nyní na ní už působí přes 3500 studentů ve čtyřech bakalářských oborech – Ekonomika podniku, Konstrukce staveb, Stavební management a Technologie dopravy a přepravy. Na jaře 2013 k nim přibude pátý bakalářský obor Strojírenství, jehož akreditaci již škola získala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…