Novým generálním ředitelem DPP se stal Milan Křístek

01.11.2012 14:48

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) zvolilo novým generálním ředitelem Milana Křístka. Tuto funkci bude zastávat s platností od dnešního dne.

Novým generálním ředitelem DPP se stal Milan Křístek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Na dnešním mimořádném zasedání představenstva byl na základě doporučení dozorčí rady zvolen do funkce generálního ředitele Milan Křístek. Od zítřejšího dne se stane i předsedou představenstva.

„Výběrovou komisi přesvědčil komplex schopností, které vítězný kandidát nabízel,“ řekl předseda dozorčí rady Jiří Pařízek.

„Podle mého názoru byly splněny všechny podmínky k tomu, aby byl nový generální ředitel Dopravního podniku vybrán objektivně. Podařilo se uskutečnit naprosto transparentní výběrové řízení, ve kterém rozhodovali odborníci a zástupci koaličních i opozičních politických stran,“ řekl náměstek primátora pro oblast dopravy Josef Nosek.

Milan Křístek (43 let) působil od roku 2001 ve společnosti T-Mobile Czech Republic, kde byl ředitelem prodeje firemním zákazníkům a prodeje služeb s přidanou hodnotou. Dříve pracoval ve společnostech Český Telecom a IBM.

Během své dosavadní mnoholeté praxe se podílel výraznou měrou na vytváření a realizaci mnoha nových a úspěšných strategií, koncepcí a změn, včetně restrukturalizací společností, snižování a optimalizaci nákladů. Mimo jiné získal i významné zkušenosti v oblasti řízení, obchodu, marketingu a provozu profesionálních služeb, které hodlá plně využít ve prospěch Dopravního podniku.

Milan Křístek vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT v Praze a absolvoval řadu odborných vzdělávacích programů pro top manažery.

Otevřené výběrové řízení na pozici generálního ředitele vypsal DPP 17. září 2012 a uchazeči se do něj mohli přihlásit nejpozději do 1. října 2012. Celkem se do tohoto výběrového řízení přihlásilo 51 uchazečů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…