LEO Express zahajuje prodej jízdenek. Praha - Ostrava už od 137,- Kč

03.11.2012 12:58

Železniční dopravce LEO Express dnes (1.11. 2012) zahájil prodej jízdenek do svých spojů, které by v pilotním provozu měly začít jezdit na trase mezi Prahou a Ostravou od 7. 11. 2012., pokud splní všechna kritéria daná Drážním úřadem. LEO Express zároveň představil svůj inovativní koncept pohyblivých cen pro každého.

LEO Express zahajuje prodej jízdenek. Praha - Ostrava už od 137,- Kč
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

Cestující si mohou od dnešního dne rezervovat a zakoupit jízdenky do spojů LEO Express několika způsoby. Nejrychlejší a nejsnazší cestou je dnes spuštěný moderní rezervační systém umístěný na zbrusu nových webových stránkách dostupných na www.le.cz. „Chtěli jsme, aby byl tento portál a rezervační systém pro uživatele co nejpřehlednější, tak, aby se zákazník rychle zorientoval a mohl si snadno objednat jízdenku do našich moderních rychlých vlaků s kvalitními službami. Věřím, že se to podařilo, každý se ostatně přesvědčí sám, do dvou minut si můžete pořídit vše potřebné,“ konstatuje Leoš Novotný, zakladatel a generální ředitel LEO Express. Celý sofistikovaný rezervační systém i webové stránky pro LEO Express vytvořila IT firma Duchware, která obdobný systém dříve vyvíjela i pro Lufthansu.

LEO Express nabídne ceny pro každého

LEO Express dnes veřejnosti poprvé představil svůj nový cenový koncept, který přináší na český železniční trh. Ceny za jízdenky v moderních vlacích LEO Express jsou pohyblivé a liší se dle týdnů, dnů a hodin jednotlivých jízd. Každý si tak bude moci v rámci tzv. zahrady cen zvolit pro něj nejvýhodnější hodnotu jízdenky sám, dle svých potřeb a možností.

„Inspirovali jsme se u předních světových leteckých a železničních dopravců jako jsou Eurostar, Virgin Trains, se kterými udržujeme skvělé vztahy a pravidelně se setkáváme a předáváme si know-how, nebo Lufthansa a koncept plovoucích cen poprvé zavádíme do železniční dopravy ve střední Evropě. Naše ceny vlastně tvoří sami cestující svou poptávkou po službách LEO Express. V principu platí, že čím dříve objednáte, tím levněji pojdete. Unikátní systém nabízí cestujícím různé ceny v průběhu týdne i během každého dne, v závislosti na dopravní špičce. V poledne tak například můžete jet výrazně levněji než ráno. Ceny v LEO Express jsou pro každého. Cestující si s námi mohou zvolit cenu za cestu dle svých potřeb i možností,“ říká Leoš Novotný, zakladatel a generální ředitel společnosti LEO Express. Zdůrazňuje, že LEO Express nechce s konkurencí soupeřit cenami, ale primárně švýcarskou kvalitou moderních vlaků a služeb na palubě i mimo ni. „Nepůjdeme do cenové války a nebudeme nabízet podnákladové ceny, taková politika se pak nutně negativně odrazí v kvalitě služeb. My cestujícím umožníme vybrat si své ceny a soustředíme se na zkvalitňování služeb, abychom jim za rozumné ceny dlouhodobě poskytovali co nejlepší služby.“

LEO Express začíná nabízet cestujícím jízdenky mezi Prahou a Ostravou již od 137 Kč v třídě Economy, průměrná cena jízdenky je pak srovnatelná s konkurencí a pohybuje se kolem 290 Kč.

„Náš systém cen je velmi jednoduchý a přehledný, máme jeden jednotný ceník. Nemáme ani příplatky za přepravu zavazadel nebo zvířat, ani za rezervaci místa s výjimkou mimořádně luxusní třídy Premium, protože tuto třídu česká legislativa dosud nezná. Cestující v každém okamžiku vidí, za kolik pořídí jízdenku na daný spoj. Samozřejmě, že se tyto ceny mohou měnit v závislosti na pohybu trhu a zájmu cestujících. Vždy ale platí základní principy našeho cenového konceptu. Během pilotního provozu budeme vše vyhodnocovat a přidávat postupně nové služby. Uvítáme přitom, když nám veřejnost sama pomůže vylepšovat náš servis až k co nejvyšší kvalitě. Reakce veřejnosti na naše služby budeme průběžně vyhodnocovat. Každá jízdenka totiž cestujícímu umožňuje, aby oznámkoval danou jízdu vlakem LEO Express, a to zpětně využijeme k dalšímu zkvalitňování služeb,“ vysvětluje Ivan Mojžíšek, obchodní ředitel LEO Express.

Mobilní aplikace

Pro větší pohodlí svých klientů a vzhledem k rostoucí oblíbenosti mobilních technologií LEO Express jako první železniční dopravce umožní rezervaci a nákup jízdenky prostřednictvím mobilní aplikace. Zájemci vlastnící mobilní telefony s operačním systémem Android a iOS si mohou aplikaci vyvinutou pro LEO Express českými vyvojáři ze studia Inmite stáhnout v druhé polovině listopadu zdarma v Google Play a v AppStore. "Aplikace umožní cestujícím vyhledat si vhodné spojení, zarezervovat si konkrétní místo ve vlaku a zakoupit lístek," popisuje Pavel Petřek z Inmite a doplňuje, že aplikace je také propojena s klientským rezervačním systémem LEO Express.

Pokladny

Kromě internetového rezervačního systému a budoucí mobilní aplikace si mohou cestující pořídit jízdenky do spojů LEO Express také na prodejních místech. Pokladny jsou umístěny ve stanicích Praha hl. n., Pardubice hl. n., Olomouc hl.n., Ostrava-Svinov a Ostrava hl. n. (pokladny v Ostravě budou otevřeny od 7.11. 2012).

Hradit jízdenky do spojů LEO Express je možné hned několika způsoby: základními druhy platebních karet (VISA, Visa Electron, Master Card, Maestro), systémem PayPal nebo prostřednictvím kreditů získaných v rámci kreditového účtu u LEO Express. Na prodejních místech lze platit i hotově (koruny i eura), stejně jako za služby na palubě vlaku.

Kvalitní služby

„LEO Express se inspiruje tím nejlepším na trhu a nabízí to svým cestujícím. Spojujeme výhody nejrychlejší dopravy na české železnici ve zbrusu nových švýcarských vlacích s užitečnými službami a skvělým servisem na palubě. V našich spojích nabídneme cestujícím ve všech třech třídách maximální možné pohodlí v prostorném a snadno průchozím interiéru, polohovatelné sedačky designované speciálně pro dálkovou dopravu, dostatek místa pro nohy i zavazadla, elektrické zásuvky u každého místa, výkonnou WiFi, speciální vnitřní zábavní a informační systém a spoustu dalších služeb. Poskytneme ve všech třídách nejen denní tisk, časopisy a vodu zdarma, ale i možnost vypůjčit si na palubě bezplatně tablet. Stevardi jsou online a díky tomu jsou schopni na palubě rychle a kvalitně zajistit servis návazných a extra služeb za zvýhodněné ceny,“ vysvětluje Leoš Novotný.

Při pořizování jízdenek do spojů LEO Express platí několik jednoduchých pravidel:

- Švýcarská kvalita za české ceny
- Vy sami si vyberte nejvhodnější cenu jízdenky
- Čím dříve objednáte, tím levněji pojedete
- Jezděte mimo špičku, budete to mít levnější
- Nabídneme nejlepší poměr cena výkon. Za naše ceny dostanete ty nejlepší služby
- Praha-Ostrava = začínáme od 137,-Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…