Nový analyzátor kvality elektrické energie Fluke 437 řady II

08.11.2012 17:25

Společnost Fluke Corporation, globální lídr v oblasti přenosných elektronických testovacích nástrojů a měřicích technologií, představila nový nejvyšší model přístroje pro měření kvality elektrické energie – Fluke 437 řady II – který nabízí měření až do 400 Hz. Je proto předurčen pro detailní analýzu energetických systémů i v oblasti avioniky a vojenské techniky.

Nový analyzátor kvality elektrické energie Fluke 437 řady II
Foto: Fluke
Popisek: Společnost Fluke Corporation

Analyzátory kvality elektrické energie Fluke 43x řady II pomáhají zjišťovat, předvídat a odstraňovat problémy s kvalitou elektrické energie v jednofázových a třífázových energetických distribučních systémech a zabraňovat jejich vzniku. Navíc pomocí algoritmu pro výpočet energetických ztrát patentovaného společností Fluke – tzv. Unifikované měření výkonu (Unified Power Measurement) – lze měřit a číselně vyjádřit energetické ztráty vznikající v důsledku harmonických a nesymetrií. To uživatelům umožňuje a přesně identifikovat zdroj plýtvání energií v systému a vyčíslit konkrétní finanční ztráty.

Při zvýšení kmitočtu napájení na 400 Hz mohou být transformátory a motory mnohem menší a lehčí než při použití frekvence 50 či 60 Hz. To je velkou výhodou pro letadla, ponorky, kosmické lodi a další vojenská zařízení nebo ruční zbraně. Model 437 II umožňuje zaznamenávat měření kvality elektrické energie i pro tyto typy leteckých a armádních systémů.

Nový model nabízí až 32 GB (standardně 8 GB) paměti, vyměnitelnou paměťovou kartu SD a konektivitu prostřednictvím kabelu USB pro dlouhodobější záznam dat do PC. Díky přesnosti 0,1 % je plně kompatibilní s přísnou mezinárodní normou IEC 61000-4-30 třídy A. Funkce Logger zajišťuje podrobné dlouhodobé zaznamenávání konfigurovatelné uživatelem. Umožňuje ukládat odečty MIN, MAX a AVG hodnot až 150ti parametrů na všech čtyřech fázích (3 fáze a nulový vodič) s volitelným časem pro průměrování už od 0,5 sekundy.

Mezi další funkce přístroje patří Systémový monitor, který pouhým stlačením jednoho tlačítka poskytne přehled kvality energetického systému a zkontroluje, zda příkon vyhovuje úrovním dle normy EN50160 nebo vlastním nastaveným specifikacím. Tento přehled se zobrazí pomocí barevných sloupců v grafu na jedné obrazovce, kde je zřetelně patrné, které parametry přesahují nastavené limity.

Užitečnou funkcí je také Účinnost měniče napětí sloužící k měření vstupního a výstupního výkonu měničů, např. v solárních systémech, větrných elektrárnách a zdrojích nepřerušitelného napájení. Obsluze tak umožňuje sledovat, kolik elektrické energie spotřebovává samotný měnič, zda pracuje efektivně a následně mohou vyhodnotit změnu nastavení nebo nutnost výměny jednotky.

Přístroj je v souladu s nejvyšším bezpečnostním krytím 600 V CAT IV/ 1000 V CAT III.

Příslušenství modelu 437 řady II obsahuje tvrdé pouzdro, baterii Li-ion zajišťující až sedm hodin provozu na jedno nabití, proudové sondy, měřicí kabely se svorkami, nabíječku, kabel USB, barevnou sadu k rozpoznání fází a software PowerLog.

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…