Kooperativa otevřela pro veřejnost galerii s výstavou českých umělců

11.11.2012 13:41

V polovině letošního roku se pojišťovna Kooperativa přestěhovala do nové centrály v Karlíně. Nová budova získala několik významných ocenění, například Nejlepší kancelářská budova světa roku 2011 nebo Best of Realty - nejpodařenější stavba 2011. A to také díky tomu, že kromě kancelářských prostor nabízí i veřejně přístupná místa určená pro běžné návštěvníky. Ti zde najdou například kavárnu nebo galerii, ve které Kooperativa vystavuje díla ze své umělecké sbírky.

Kooperativa otevřela pro veřejnost galerii s výstavou českých umělců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„V naší nové budově najdete nejen parkoviště, kanceláře, počítače, servery, telefony či pořadače na šanony a další vybavení nezbytné pro život pojišťoven, ale i místa věnovaná kultuře, umění a kráse. Reprezentativní prostor galerie nám dává příležitost podělit se s návštěvníky o krásu obrazů z naší sbírky. Věřím, že se naše budova stane jedním z center kulturního a společenského života v této části Prahy,“ představuje krásné prostory Martin Diviš, generální ředitel pojišťovny Kooperativa.

Galerie je umístěna ve třetím patře nové centrály pojišťovny Kooperativa na adrese Pobřežní 665/21, Praha 8. Pro veřejnost je otevřena každé úterý a čtvrtek vždy od 10:00 do 18:00 hodin. Vstup je zdarma.

„Velmi mě těší, že v Karlíně nerostou jen nudné kancelářské budovy. Nová centrála pojišťovny Kooperativa je nejen zajímavým architektonickým počinem, ale také skvělým příkladem spojení byznysu s kulturním děním v regionu. Oceňuji, že se společnost Kooperativa rozhodla podělit o skvosty ze své sbírky výtvarného umění také s běžnými návštěvníky Prahy a věřím, že galerie bude hojně navštěvovaná,“ doplnil Jiří Janků, starosta městské části Praha 8.     

Současná expozice v galerii je rozdělena na dvě části. V první jsou vystavena díla od období baroka po díla umělců generace Národního divadla. Mimo jiné je zde možno spatřit práce V. Hollara, V. V. Reinera, J. Kupeckého, N. Grunda, A. B. Piepenhagena, V. Brožíka, J. Mánesa, F. Ženíška, M. Alše a J. Schikanedera. V druhé části pak návštěvníci najdou díla umělců české moderny, například A. Slavíčka, E. Filly, J. Čapka, F. Kupky, A. Procházky, V. Špály, J. Štyrského, Toyen, V. Rabase, J. Slavíčka, J. Kuby, F. Kavána, O. Blažíčka nebo J. Lieslera. Výstava je koncipována tak, aby co nejlépe ilustrovala charakter sbírky Kooperativy a zahrnovala jak nejvýznamnější autory, tak i nejzásadnější tematické okruhy.

Prohlídku galerie si návštěvníci mohou zpestřit šálkem dobré kávy a nějakou sladkostí v kavárně, která s galerií sousedí. Do prostorů galerie a kavárny se návštěvníci dostanou po schodech uprostřed vstupního foyeru nebo výtahem. Výstava je tedy přístupná i imobilním návštěvníkům.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…