Nové pole Iomega StorCenter px12-400r NAS představuje inovativní síťové úložiště za přijatelnou cenu

12.11.2012 9:40

Společnost Iomega, světová špička v ochraně dat, dnes oznámila celosvětovou dostupnost nového síťového úložného pole Iomega® StorCenter™ px12-400r určeného pro montáž do racků.

Nové pole Iomega StorCenter px12-400r NAS představuje inovativní síťové úložiště za přijatelnou cenu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Toto zařízení je založeno na snadno použitelných úložných technologiích společnosti EMC, nejlepších ve své třídě, a díky své příznivé ceně je ideální pro malé a střední firmy, odloučená pracoviště, firemní pobočky i distribuované podniky.

StorCenter px12-400r kombinuje extrémně vysokou datovou propustnost díky čtyřem gigabitovým ethernetovým připojením a procesoru Intel Core i3 v uživatelsky atraktivních konfiguracích v rozsahu od bezdiskového modelu, který uživatelům umožňuje použít vlastní pevné disky, po modely s možností flexibilní volby 1TB, 2TB, 3TB a 4TB pevných disků serverové třídy.

StorCenter px12-400r dále také využívá nejnovější verzi oceňovaného softwaru EMC® LifeLine™, pokročilého operačního systému pro zařízení Iomega NAS, který zpřístupňuje podnikové technologie a cloudové funkce od společnosti EMC nejširším skupinám uživatelů v menších firmách i dalších prostředích.

Mezi pokročilé funkce nabízené novým síťovým úložným polem StorCenter px12-400r patří deduplikace, VDI, databázové a úložné aplikace. Mezi nově se rozvíjející aplikace patří systémy pro správu videa (VMS), určené pro kamerové systémy, a řešení McAfee VirusScan Enterprise nativně běžící přímo v úložišti.

Seznamte se s novým síťovým úložným polem Iomega StorCenter px12-400r

StorCenter px12-400r využívá procesor Intel Core i3 3.3GHz Ivy Bridge, který zajišťuje podporu náročných aplikací jako virtualizace, deduplikace, správa databází a kamerové systémy. Další technické specifikace z hlediska výkonu a zabezpečení zahrnují 4 GB paměti DDR3, čtyři ethernetové porty 10/100/1000 Mb/s a podporu 10Gb Ethernetu prostřednictvím volitelné PCI karty (po uvedení na trh prodávané samostatně).

StorCenter px12-400r se nabízí v bezdiskové a částečně či plně osazené konfiguraci, a umožňuje tak uživatelům začít s malou kapacitou nebo použít vlastní pevné disky a postupně zvyšovat kapacitu podle potřeb provozovaných úloh. Model px12-400r je certifikován pro velké množství 1TB, 2TB, 3TB a 4TB pevných disků serverové třídy, takže dokáže poskytnout celkovou kapacitu až 48 TB (12× 4 TB). Uživatelům, kterým do začátku stačí nižší kapacita, nabízí společnost Iomega čtyřdiskové sady umožňující rozšíření na 8 a 12diskovou konfiguraci.

Nové úložiště StorCenter px12-400r je kompatibilní s několika virtualizačními platformami, včetně VMware vSphere 5.0, Citrix XenServer, Windows Server 2003, Windows Server 2008 a Windows Server 2008 R2.

Nejnovější síťové úložné pole Iomega funguje jako ideální cíl iSCSI zajišťující blokový přístup umožňující nejefektivnější využití úložiště, obzvláště pak pro zálohování, databáze a e-mailové aplikace. Mezi další podnikové funkce patří podpora důvěryhodných domén Windows Active Directory, Microsoft Cluster Server a migrace Hyper-V za provozu.

Vylepšení softwaru

V novém úložišti StorCenter px12-400r nativně běží přední oborové řešení McAfee VirusScan Enterprise, které menším firmám i dalším uživatelům poskytuje přidanou ochranu před viry a škodlivým softwarem. McAfee VirusScan Enterprise je podnikový produkt zajišťující zabezpečení koncových bodů bez potřeby externího serveru.

EMC Atmos® Cloud Connector umožňuje uživatelům zálohovat a sdílet data prostřednictvím síťových úložných zařízení Iomega jako zdroje a cloudové technologie Atmos jako cíle. Uživatelé mohou vytvořit cloudové složky a nakonfigurovat úlohy, které automaticky kopírují data do libovolného cloudu Atmos.

Díky podpoře řešení EMC Avamar® představuje model StorCenter px12-400r první úložiště, které nativně podporuje zálohování vzdálených firemních poboček pomocí nejmodernější technologie EMC Avamar. V úložišti StorCenter px12-400r je také možné provozovat linuxové aplikace vyvinuté pomocí sady Iomega LifeLine™ Software Development Kit (SDK), která je nyní k dispozici zdarma.

Dostupnost a záruka

Nové síťové úložné pole Iomega StorCenter px12-400r je již v nabídce prodejců po celém světě. Produkt se nabízí v celé řadě konfigurací od bezdiskového modelu po model s kapacitou 48 TB. Všechny konfigurace s výjimkou bezdiskové zahrnují pevné disky SATA serverové třídy. Ceny v regionu EMEA začínají na 3399 € za bezdiskový model. (Jde o doporučenou maloobchodní cenu pro Evropu, Střední východ a Afriku.)

O společnosti EMC

EMC Corporation (NYSE: EMC) je špičkovým světovým vývojářem a poskytovatelem řešení a technologií pro informační infrastrukturu, které umožňují podnikům všech velikostí od základu přeměnit způsob, jakým se utkávají s konkurencí a zhodnocují své informace. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na webu na adrese www.emc.com.

O společnosti Iomega

Iomega Corporation, jejímž výhradním majitelem je společnost EMC Corporation, se sídlem v San Diegu je vedoucím světovým poskytovatelem inovativních řešení pro ukládání a zabezpečení sítí pro malé firmy, domácí kanceláře, spotřebitele a další uživatele. Od svého založení v roce 1980 prodala společnost více než 400 milionů digitálních úložných disků a dalších zařízení. Současné produktové portfolio společnosti Iomega zahrnuje špičkové produkty typu NAS (network attached storage), externí pevné disky, multimediální jednotky a oceňovaná vyměnitelná úložná zařízení s názvem REV® Backup Drive. Informace o produktech společnosti Iomega pro digitální ukládání a o řešeních spravovaných služeb naleznete na webu na adrese www.iomega.com. Prodejcům je k dispozici web www.ioclub.net.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…