Český rozhlas spouští nový mezinárodní projekt PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky

12.11.2012 14:20

Budoucnost žurnalistiky je nový mezinárodní projekt Českého rozhlasu. První ročník se koná v Praze ve dnech 12. a 13. listopadu 2012. Exkluzivním hostem PRESSpektiv je šéf sekce Nová Média Letních olympijských i paralympijských her v Londýně 2012 Alex Balfour.

Český rozhlas spouští nový mezinárodní projekt PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Český rozhlas chce přispět k pozvednutí prestiže novinářské obce v České republice, identifikovat a osvojit si nové trendy v žurnalistice, ale také se zapojit do výchovy budoucích novinářů ve spolupráci s vysokými školami. PRESSpektivy mají ambici všechny tyto i další cíle naplnit.

Jedním z iniciátorů PRESSpektiv je i současný zpravodaj Českého rozhlasu ve Spojeném království Jiří Hošek: „Český mediální rybník je hodně "mělký" a vzorů, od nichž by se člověk mohl učit, je zpropadeně málo. Proto vznikly v Českém rozhlase PRESSpektivy, které by měly do Česka přilákat evropské novinářské kapacity. Zajímá nás nejen obsah, ale taky forma a průkopnické přístupy.“ 

Nová média budou tématem setkání Alexe Balfoura se zaměstnanci ČRo. Rozhovory s ním odvysílají stanice Českého rozhlasu. Alex Balfour povede také Kreativní dílnu se studenty partnerských vysokých škol. Těmi jsou Univerzita Karlova v Praze, Literární akademie, Univerzita Palackého v Olomouci a Masarykova univerzita. Desítka vybraných studentů si vyzkouší rozhlasovou práci a internetové zpravodajství pod vedením redaktorů Tomáše Kohouta (ČRo 1 – Radiožurnál), Roberta Candry (Radio Wave) a Mirko Kašpara (Internetové zpravodajství).

reklama

autor: Český rozhlas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…