Další ocenění ŠKODA AUTO za program pro seniory

20.11.2012 9:00

Evropská komise ocenila automobilku ŠKODA AUTO za příkladné jednání vůči starším zaměstnancům. Program společnosti klade důraz na zdravotní prevenci.

Další ocenění ŠKODA AUTO za program pro seniory
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

V rámci evropského projektu získal program seniority společnosti ŠKODA AUTO druhou cenu v kategorii ‚Pracovní místa pro lidi každého věku’. Tuto cenu získává ŠKODA AUTO poprvé a navázala tak na úspěch z národní soutěže ‚TOP Odpovědná firma 2012’. ŠKODA AUTO zde už dříve zvítězila v kategorii ‚Firma vstřícná seniorům’. 

Již několik let společnost ŠKODA AUTO v rámci svého programu seniority realizuje širokou škálu cílených opatření ke zlepšení zdraví starších zaměstnanců. Tento program sází na ergonomická opatření na pracovištích, sportovní nabídky nebo bezplatné zdravotní kontroly. S tímto programem společnost ŠKODA AUTO nedávno zvítězila v národní soutěži ‚TOP Odpovědná firma 2012 v české republice’ a postoupila do evropské soutěže. Nyní ŠKODA AUTO získala v rámci evropského projektu '2012 – Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity' druhou cenu v kategorii 'Pracovní místa pro lidi každého věku'.
 
„Know-how a zkušenosti starších zaměstnanců mají pro naši společnost nevyčíslitelnou hodnotu,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO za oblast personalistiky, který cenu osobně převzal. „Starší zaměstnanci mají často specifické potřeby, například pokud jde o ergonomické uspořádání pracoviště, či v otázkách zdraví. Je samozřejmé, že ve společnosti ŠKODA AUTO v těsné spolupráci se sociálním partnerem odbory KOVO poskytujeme těmto zaměstnancům speciální péči. Tento závazek je součástí naší rozsáhlé sociální politiky. Ocenění v rámci národní soutěže a evropského projektu nás utvrzují o správnosti naší strategie a povzbuzují nás.“
 
Hlavní myšlenkou společnosti ŠKODA AUTO je, že je vždy lepší možným zdravotním problémům předcházet, nežli je následně řešit. Lékaři a odborníci v oblasti ergonomie se například starají o utváření zdravotně nezávadného pracoviště, zajišťují preventivní programy a dny zdraví, které mají význam pro upevňování zdraví nejen seniorů. Nově byl navíc zaveden na základě diskuse se sociálním partnerem odbory KOVO program zdravotních benefitů, který má za cíl motivovat zaměstnance k péči o jejich zdraví.
 
Program pro starší zaměstnance je nedílnou součástí sociální politiky společnosti ŠKODA AUTO, která přesahuje zákonem stanovené požadavky. Díky rozsáhlým aktivitám v oblasti personalistiky už obdržela ŠKODA AUTO v nedávné době i ocenění ‚Zaměstnavatel desetiletí’ a v anketě o nejatraktivnějšího zaměstnavatele v České republice ‚Trendence Graduate Barometer’ skončila na třetím místě a zároveň tak získala titul ‚Skokana roku’.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…