ČEZ Shperndarje začala odpojovat od elektrické energie dlužné vodárny v Albánii

16.11.2012 14:36

Společnost ČEZ Shperndarje je nucena zastavovat dodávky elektrické energie všem albánským státním vodárnám, které dlouhodobě nesplácejí své dluhy. Celková výše pohledávek se vyšplhala již na 38 milionů euro. ČEZ se k odpojení vodáren rozhodl po řadě neúspěšných jednání s albánskou stranou o nutnosti uhrazení dluhu.

ČEZ Shperndarje začala odpojovat od elektrické energie dlužné vodárny v Albánii
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Společnost ČEZ opakovaně vyzývala vodárny ke splacení dlužné částky a opětovně odkládala konečný termín splátky. ČEZ se snažil druhé straně vyjít vstříc také navržením splátkového kalendáře či možností uhrazení alespoň části pohledávky. Albánskou stranou byl odmítnut dokonce i návrh na vzájemné vykompenzování dluhu vodáren vůči dluhu ČEZ Shperndarje společnosti KESH, albánskému státnímu výrobci elektřiny.

ČEZ Shperndarje nyní nemá jinou možnost než vodárny odpojit od dodávek elektrické energie. Jako soukromá společnost, která má závazek i vůči řadě svých dalších zákazníků jako jsou domácnosti či malé a střední podniky, si nemůže dovolit toto chování tolerovat vzhledem k tomu, jak vážnou finanční újmu jí to působí.

Společnost informovala příslušné státní orgány i veřejnost v dostatečném předstihu, aby měli možnost se na tuto nepříjemnou situaci připravit. Pro občany byla připravena informační kampaň, která důrazně vybízí k vytvoření zásob pitné vody.

Tým ČEZ Shperndarje bude připraven okamžitě obnovit dodávky elektřiny, jakmile bude dluh splacen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…