S pomocí Nadace ČEZ zrekonstruovali ve východočeské obci Janov vozovku

21.11.2012 21:22

V rámci regionální podpory Nadace ČEZ uspěla i žádost obce Janov o příspěvek 300 tisíc korun na nový povrch obslužné komunikace v horní části obce. Cílem celého projektu bylo zajištění kvalitní infrastruktury, především pro obyvatele v okolí vozovky.

S pomocí Nadace ČEZ zrekonstruovali ve východočeské obci Janov vozovku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Předmětem opravy byl úsek dlouhý asi 190 metrů o šířce 3 metry a z důvodu havarijního stavu komunikace byla tato rekonstrukce provedena v plném rozsahu,“ říká starosta obce Miloš Štika. To znamená, že kromě nového asfaltového krytu v tloušťce 60 mm, bylo vyměněno také kompletní podloží a jednu stranu řemeslníci osadili chodníkovými obrubníky. Po dokončení všech oprav byly dosypány krajnice.

Symbolický šek v hodnotě 300 tisíc korun od Nadace ČEZ převzal ve středu 21. listopadu 2012 při slavnostním představení nově opravené vozovky starosta obce za účasti zástupců Nadace ČEZ a dalších hostů. „Díky finanční pomoci jsme mohli našim obyvatelům zkvalitnit jejich životní standard a zároveň dojde i ke zlepšení kvality údržby komunikace i jejího okolí,“ dodává Miloš Štika.

„Nadace ČEZ věnuje své prostředky do několika oblastí. Kromě tradičních Oranžových hřišť a podpoře vzdělání a zdravotnictví se snažíme pomáhat také v regionech, ve kterých působíme, proto pomáháme malým obcím i s takovýmito projekty,“ upřesňuje Bohdana Horáčková, ředitelka Nadace ČEZ.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Jiří Kosina, mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…