ČD: „Vánoční kometa“ opět zamíří z Ústí nad Labem do Drážďan

22.11.2012 18:05

Také v letošním roce o víkendech v době adventu bude jezdit zvláštní spoj z Ústí nad Labem do saské metropole. Návštěvníci vánočních trhů se do Drážďan dostanou spojem „Vánoční kometa“.

ČD: „Vánoční kometa“ opět zamíří z Ústí nad Labem do Drážďan
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Jeden pár přímých zrychlených osobních vlaků mezi stanicemi Ústí nad Labem a Drážďany letos nese oficiální název „Vánoční kometa“. Spoje využívají především návštěvníci tradičních vánočních trhů, kteří si jedou vychutnat pohádkovou atmosféru vánočně vyzdobených Drážďan,“ uvedl Daniel Jareš, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Ústí nad Labem. Vlak letos bude zastavovat ve stanicích Děčín hlavní nádraží, Bad Schandau a pak až v Drážďanech. Spoj pojede v současném jízdním řádu ve dnech 1., 2. a 8. prosince. V novém jízdním řádu, který začne platit v neděli 9. prosince, pojede ve dnech 9., 15., 16., 22. a 23. prosince 2012. Vlak bude odjíždět z Ústí nad Labem hlavního nádraží v 9:15 a do Drážďan na hlavní nádraží dojede v současném jízdním řádu v 10:19. Z Drážďan bude vlak odjíždět v 15:55. V novém jízdním řádu dojde k minutovým změnám: „Vánoční kometa“ přijede do Drážďan na hlavní nádraží v 10:18 a zpět bude odjíždět v 15:58 hodin.

Na rozdíl od loňského roku nebudou tyto vlaky zastavovat na německém území ve stanicích Pirna a Kőnigstein. Cestující, kteří budou chtít navštívit vánoční trhy v těchto městech, mohou využít pravidelných osobních vlaků Děčín hlavní nádraží – Bad Schandau a zpět, které jezdí ve dvouhodinovém taktu, a v  Bad Schandau přestoupit na linku S-Bahn směrem do Drážďan.

Pro výlet do Německa je výhodné využít jednodenní síťové jízdenky Labe – Elbe, se kterou je možné cestovat vlakem, autobusem a tramvají na české i německé straně hranice. Bližší informace o spojeních a nejvýhodnějších jízdenkách jsou k dispozici na  www.cd.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…