Telefónica O2: Zvyšování efektivity v roce 2013

24.01.2013 17:14

Telefónica Czech Republic pokračuje i v roce 2013 v dlouhodobém programu restrukturalizace. Součástí tohoto programu jsou i změny organizační struktury, jimiž se společnost snaží zvýšit efektivitu firmy. V letošním roce by se tyto organizační změny měly dotknout přibližně deseti procent zaměstnanců napříč celou společností.

Telefónica O2: Zvyšování efektivity v roce 2013
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

"Není žádným tajemstvím, že telekomunikační trh se mění a my na to musíme reagovat, a to i v oblasti snižování nákladů. Dlouhodobě hledáme synergie, upravujeme procesy, zastavujeme neefektivní a nevýnosné aktivity. Zmiňovaný program probíhá tak, aby žádná ze změn neměla negativní dopad na služby poskytované zákazníkům," uvádí Ctirad Lolek, ředitel divize Lidské zdroje společnosti Telefónica Czech Republic.

"Všem zaměstnancům, kteří odcházejí z důvodů organizačních změn, je určeno odstupné podle platné kolektivní smlouvy. Konkrétní výše odstupného se odvozuje od počtu odpracovaných let v naší společnosti a pohybuje se v rozsahu tří- až třináctinásobku průměrné mzdy. Dále každému zaměstnanci nabízíme program outplacementu, který zahrnuje například služby odborných personálních poradců, pomoc při sestavení profesního životopisu či rady při orientaci na trhu práce," dodává Ctirad Lolek.

Společnost Telefónica se snaží neustále snaží hledat nové příležitosti na trhu, mezi něž patří například oblast ICT, datových služeb či akcelerátor pro začínající podniky Wayra, který by spuštěn v prosinci 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…