Společnosti Siemens a ŽĎAS uzavřely dohodu o strategické spolupráci

25.01.2013 13:25

Dohodu o strategické spolupráci, která umožní efektivnější získávání zakázek oběma stranám na tuzemském i zahraničním trhu, uzavřeli v pondělí 21. ledna 2013 představitelé společností Siemens a ŽĎAS. Kromě záměru navýšit objem vzájemných zakázek je předmětem dohody také snaha nalézat společná technická řešení pro třetí strany a využít specifické know-how obou partnerských firem.

Společnosti Siemens a ŽĎAS uzavřely dohodu o strategické spolupráci
Foto: red
Popisek: Siemens

„Společnost ŽĎAS patří k předním českým výrobcům v oblasti těžkého průmyslu a jejich bohaté zkušenosti s výrobou a prodejem tvářecích strojů, kovacích lisů a zařízení pro strojírenskou metalurgii nám otevírají přístup k novým zakázkám. Úspěchy společnosti ŽĎAS v Česku i v zahraniční jsou i naše úspěchy, jako dodavatelské firmy. Společně pak přispíváme ke zvyšování české konkurenceschopnosti a objemu českého exportu. Významným prvkem je rovněž shoda v podpoře transparentního a etického podnikání, které je jednou z hlavních priorit obou společností,“ uvedl Eduard Palíšek, generální ředitel Siemens Česká republika.

„Siemens je průkopníkem v oblasti energetické efektivity a vývoji produktů šetrných vůči životnímu prostředí. Implementace těchto inovativních produktů do našich zařízení zvyšuje jejich konkurenceschopnost, a to jak na domácím, tak na zahraničním trhu,“ uvedl Miroslav Šabart, místopředseda představenstva a generální ředitel společnosti ŽĎAS, a dodal: „Naše spolupráce se však neomezuje pouze na odběr špičkových řídicích systémů a pohonářské techniky. Chceme společně realizovat také velké projektové celky na klíč a zintenzivnit spolupráci v oblasti jejich následného servisu.“

V rámci dosavadní reciproční spolupráce Siemens společnosti ŽĎAS dodává své produkty pro průmyslovou automatizaci a techniku pohonů, pracovní týmy firmy ŽĎAS naopak pro Siemens zpracovávají výrobní zakázky v oblasti energetiky a dodávek pro metalurgický průmysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne