CPI BYTY k ukončení činnosti ubytovny v Ústí nad Labem

29.01.2013 16:51

K 31. lednu 2013 vyprší dvouměsíční výpovědní lhůta, kterou společnost CPI BYTY, vlastník objektu na ulici Čelakovského 806/4 v městské části Krásné Březno v Ústí nad Labem, ukončil nájemní vztah s provozovatelem místní ubytovny.

CPI BYTY k ukončení činnosti ubytovny v Ústí nad Labem
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

Důvodem k výpovědi byl především radikálně se zhoršující technický a hygienický stav zařízení, který podle odborných posudků již ohrožoval životy ubytovaných.

Společnost CPI BYTY k tomuto rozhodnutí přistoupila loni na podzim, kdy město ve spolupráci s provozovatelem ubytovacího zařízení poskytlo dočasný azyl v prostorách tohoto domu rodinám z Předlic, aniž by o tom informoval majitele objektu, společnost CPI BYTY. Příliv nových obyvatel se podepsal na dalším zhoršení situace na ubytovně. „Obyvatelé domu zařízení prostor v podstatě kompletně zdemolovali. Vytrhané vodovodní baterie několikrát způsobily havárie s vodou. Nahromaděný odpad v domech přitahoval nechtěný hmyz a hlodavce … Vnímáme právo provozovatele svobodně ubytovat kohokoliv, ovšem za předpokladu, že bude řádně plnit své závazky vyplývajícíz ná­jemní smlouvy a přihlédne k okolnostem, které mohou mít vliv nejen na provoz objektu a jeho stav, ale také dopad na okolí,“ uvedl Daniel Bacík, ředitel CPI BYTY.

„Pravidelné kontroly našich pracovníků i odborné posudky orgánů jako revizního technika nebo požární služby jasně potvrdily, že hygienický a technický stav objektu ohrožuje život místních obyvatel a není možné je v takovémto stavu dále provozovat jako ubytovnu. Jelikož k tomuto stavu obyvatelé ubytovny v podstatě sami přispěli a provozovatel dlouhodobě situaci neřešil, rozhodli jsme se, s ohledem na uvedené riziko, spolupráci s provozovatelem ubytovny ukončit a objekt zavřít,“ potvrdil Bacík. Provozovatel navíc dlouhodobě nehradil společnosti CPI BYTY své závazky. Radikální narůst spotřeby energií a vody v uplynulých měsících tak ještě navýšily jeho dluhy.

Společnost koupila objekt zhruba před rokem i se stávající nájemní smlouvou na provoz ubytovny. Dlouhodobé neplnění podmínek nájemní smlouvy ze strany provozovatele a zhoršující se stav podmínek ubytovny vedly nakonec CPI BYTY k vypovězení smlouvy. Výpověď nájemní smlouvy zaslala společnost CPI BYTY provozovateli již koncem listopadu 2012. Informaci o uzavření ubytovny k 31. lednu 2013 vyvěsila také v prostorách ubytovny a zaslala městu. „Dvouměsíční výpovědní doba je standardní a poskytuje všem stranám dostatek času situaci řešit,“ odůvodnil Bacík s tím, že provozovatel ubytovny, který měl s obyvateli uzavřenu podnájemní smlouvu, má povinnost s nimi tuto situaci řešit, stejně tak město, jehož občany zde ubytovaní lidé jsou.

„Všem, kteří volají po zachování stávající ubytovny bych doporučil ji nejdříve navštívit a osobně se přesvědčit o tamních podmínkách. My, jako vlastník objektu, nejsme ochotni riskovat ohrožení života zde ubytovaných lidí a dalších škod na majetku,“ dodal Daniel Bacík.

Společnost CPI BYTY vlastní v České republice necelých 13 000 nájemních bytů. Jen v loňském roce investovala do revitalizace bytového fondu téměř 400 milionů korun.

CPI BYTY, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: CPI BYTY

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…