HK ČR podporuje provádění Ekoauditu

31.01.2013 17:21

Hospodářská komora České republiky vítá, že Vláda ČR dnes schválila Návrhy na opatření k posílení konkurenceschopnosti a rozvoje podnikání v České republice z pohledu právních předpisů na ochranu životního prostředí. Materiál je podkladem pro realizaci projektu, který je znám jako tzv. Ekoaudit.

HK ČR podporuje provádění Ekoauditu
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hospodářská komora České republiky provádění Ekoauditu podporuje a jeho schválení vládou vítá, neboť jejím posláním je vytvářet příznivé prostředí pro podnikání a v rámci toho také odbourávání nadbytečného administrativního a finančního zatížení či neúčelných omezení podnikatelské sféry.

Hospodářská komora České republiky rovněž vítá, že konkrétní opatření byla projednávána v rámci setkání zástupců nejen Ministerstva životního prostředí a Ministerstva průmyslu a obchodu, ale mimo jiné i podnikatelské sféry. „Vážíme si práce Ministerstva životního prostředí a Ministerstva průmyslu a obchodu při posuzování námětů na odstranění některých nadbytečných či nepřiměřeně zatěžujících povinností podnikatelů vyplývajících z předpisů na ochranu životního prostředí. Zejména je nutné vyzdvihnout přijetí závěrů ohledně právní úpravy integrovaného registru znečišťování životního prostředí, potřeby zavedení jednoznačné definice pojmu „odpadní oleje“ v zákoně o odpadech nebo odstranění duplicity evidence a ohlašování odpadů v tomtéž zákoně,“ říká prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel.

V neposlední řadě HK ČR oceňuje důležitý závazek vlády zabývat se potřebou aktualizace ukazatelů a hodnot přípustného znečištění povrchových a odpadních vod. Po těchto a dalších změnách podnikatelská veřejnost volá již dlouhodobě.

„Výsledky jednání vlády lze považovat za prozatimní vítězství ve snaze o odstraňování neodůvodněných úskalí podnikání v České republice. Podnikatelská veřejnost v čele s Hospodářskou komorou České republiky však věří, že tato iniciativa bude v příštích letech nadále pokračovat, a to, pokud to bude možné, i ve větším rozsahu,“ sděluje závěrem prezident Kužel.

Lenka Vodná
Tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …