ČD posílí dopravu v průběhu MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě

02.02.2013 14:35

Od 7. do 17. února se v Novém Městě na Moravě uskuteční Mistrovství světa v biatlonu. Pořadatelé počítají s velkým zájmem veřejnosti, nemalý počet návštěvníků zamíří na závody i vlaky.

ČD posílí dopravu v průběhu MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy ve spolupráci s organizátory vypraví nové osobní vlaky o víkendech, ve dnech závodů posílí většinu pravidelných spojů mezi Žďárem nad Sázavou, Novým Městem na Moravě a Tišnovem. O víkendech posílí dopravce i vybrané osobní vlaky z Havlíčkova Brodu a zpět a také rychlíky mezi Prahou a Brnem zastavující ve Žďáru nad Sázavou. Jedna z nejkratších přístupových tras na závodiště vede od zastávky Nové Město na Moravě zastávka.

„Po dobu konání mistrovství světa budou dopravu ve vybraných časech mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě zajišťovat spojené třívozové jednotky Regionova, případně jiné kapacitní soupravy. Ve všední dny je nabídka osobních vlaků ve špičce každou hodinu, o víkendech každé 2 hodiny. Navíc v sobotu 9. a 16. a v neděli 10. února pojedou mimořádné vlaky v 19:40 ze Žďáru nad Sázavou a ve 20:06 z Nového Města na Moravě. České dráhy posílí i spoje pokračující až do Tišnova nebo víkendové osobní vlaky z Havlíčkova Brodu a zpět,“ uvádí Lenka Horáková, ředitelka Krajského centra osobní dopravy ČD v Jihlavě. Přepravu vlakem zvolí i zájemci ze vzdálenějších míst, proto se posílí i vybrané víkendové rychlíky z Brna a Prahy přes Havlíčkův Brod zastavující ve Žďáru nad Sázavou.

České dráhy se spolu se Správou železniční dopravní cesty připravovaly na tuto významnou sportovní akci s větším předstihem. České dráhy kompletně zrekonstruovaly do konce roku 2011 výpravní budovy ve Žďáru nad Sázavou i Novém Městě na Moravě. Do žďárské budovy investovaly České dráhy téměř 40 mil. korun, do novoměstské pak 6,3 mil. korun. Obě nádraží jsou nyní důstojnou vstupní branou a poskytnou návštěvníkům příjemné prostředí.

Správa železniční dopravní cesty na Žďársku investovala téměř 120 mil. korun. Největší objem financí směřoval do Žďáru nad Sázavou. Výsledkem investic je zvýšení komfortu na nádražích a také vyšší bezpečnost železničního provozu. Ve Žďáru nad Sázavou se cestující dočkali nového podchodu, tří výtahů, nových schodišť na opravená nástupiště, nového osvětlení a nových informačních panelů v hale, podchodu i na nástupištích. Úpravami prošel i navazující traťový úsek do Nového Města na Moravě, na místní zastávce vzniklo nové nástupiště s bezbariérovým přístupem a staničním rozhlasem, zvýšilo se i zabezpečení dvou přejezdů. Rekonstrukcí prošlo i kolejiště ve stanici Nové Město na Moravě.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…