Společnost Eurodražby.cz uspořádala první elektronickou veřejnou dražbu

08.02.2013 13:26

Společnost Eurodražby.cz, lídr v oblasti nedobrovolných dražeb, uskutečnila dne 7. února 2013 historicky první elektronickou veřejnou dražbu. Jednalo se o dobrovolnou dražbu rodinného domu, o finální částce licitovalo online 7 zájemců.

Společnost Eurodražby.cz uspořádala první elektronickou veřejnou dražbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„V oblasti veřejných dražeb došlo k 1. lednu 2013 k významné změně. Veřejné dražby, dobrovolné a nedobrovolné, je nově možné provádět zcela elektronicky. To zatím bylo možné jen u exekučních dražeb. Jsem přesvědčen, že tento krok povede k ještě větší popularizaci dražeb nemovitostí. Hlavními výhodami elektronických dražeb jsou ještě větší transparentnost, dostupnost, časová nenáročnost a flexibilita. Současně větší zájem o nemovitosti v dražbě může vést k vyšším finálním cenám, což ocení nejen věřitelé, ale také dlužníci. Ti  tak snadněji pokryjí své závazky a peníze navíc jim zůstanou,“ komentoval Radim Hasman, předseda představenstva Eurodražby.cz

Veřejné dražby jsou nedílnou součástí českého realitního trhu, jejich počet rok od roku roste. Je to částečně dáno ekonomickou situací, ale také tím, že zaručují věřitelům, což jsou v mnoha případech banky, rychlý a efektivní prodej nemovitostí, na kterých je zástavní právo. Tím, že je možné provádět dražby elektronicky, se rozšíří možnosti zájemců o tyto nemovitosti. U elektronických dražeb odpadne zdlouhavé cestování a čekání. Licitovat se tak dá z pohodlí domu či kanceláře nebo z dovolené, stačí mít jen připojení na internet.

„K provádění elektronických dražeb je důležité mít zkušenosti a systém postavený na míru. Dlouhodobě na našem dražebním a aukčním portálu provádíme pro exekutory elektronické exekuční dražby a nabízíme elektronické aukce nemovitostí. Dá se říci, že jsme byli připraveni a jsem rád, že první elektronickou dražbu jsme provedli právě my,“ dodal Radim Hasman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…