Siemens: Špičkové technologie pro brněnskou kardiologii

11.02.2013 10:00

Minulý týden byly otevřeny zrekonstruované prostory Pracoviště invazivní a intervenční kardiologie Interní kardiologické kliniky (PIIK IKK) FN Brno.

Siemens: Špičkové technologie pro brněnskou kardiologii
Foto: red
Popisek: Siemens

Na pracoviště Intervenční kardiologie bude sloužit přístroj Siemens Artis Zee Floor. Jedná se o moderní jednorovinné angiografické zařízení speciálně určené pro intervenční kardiologii. Je vybavené přímou digitalizací obrazu a plochým detektorem 20x20 cm speciálně určeným pro kardiologii. Přístroj umožňuje zobrazení srdce ve 3D, disponuje technologií pro CT zobrazení srdce a mimo jiné lze díky němu provést rychlou diagnostiku věnčitých tepen včetně možnosti následného intervenčního zákroku. Součástí zařízení je rovněž velkoplošná 56-ti palcová LCD obrazovka díky níž lze najednou zobrazovat i snímky z dalších podpůrných přístrojů (IVUS apod.). Další přístroj tohoto typu dodal Siemens pro pracoviště Elektrofyziologie. Zde také slouží rentgenový přístroj Siemens Arcadis Varic. Tento pojízdný skiaskopicky přístroj s C-ramenem se používá na operačních sálech pro zákroky v ortopedii, chirurgii, traumatologii, v Brně se bude například využívat při zavádění kardiostimulátoru apod. Přístroj se vyznačuje vysokou kvalitou obrazu při zachování vysokých standardů snížení dávky záření na pacienta i obsluhující personál.

Pracoviště invazivní a intervenční kardiologie Interní kardiologické kliniky (PIIK IKK) FN Brno

Program PIIK IKK FN Brno započal v roce 1994 a je, co se týče počtu a spektra výkonů, největším katetrizačním centrem na jižní Moravě a patří k největším svého druhu v České republice.
 Základním zaměřením pracoviště je provádění rozsáhlého spektra diagnostických (více než 2500 ročně) a intervenčních (více než 1200 ročně) výkonů v oblasti koronárního a strukturálního postižení srdce. Pracoviště se specializuje především na komplexní řešení pacientů s akutními a chronickými formami ischemické choroby srdce, u kterých provádí také vysoce specializované výkony zahrnující intrakoronární zobrazení pomocí intravaskulárního ultrazvuku, optické koherentní tomografie a stanovení funkční významnosti koronárních stenóz.
 Významná pozornost je věnována i katetrizační léčbě pacientů se strukturálním postižením srdce, a to především katetrizační léčbě vrozených defektů mezisíňové přepážky a prevenci cévní mozkové příhody. Vedle toho se zde provádějí i specializované katetrizační výkony zaměřené na léčbu pacientů s rezistentní hypertenzní nemocí, závažnou aortální stenózou a další.
 Rozsáhlý klinický program je doplněn o výuku v rámci pre- a postgraduálního vzdělávání a široký klinický výzkum. PIIK IKK FN Brno je s garancí jeho vedoucího lékaře, MUDr. Petra Kaly, Ph.D., FESC, FSCAI, mezinárodním Centre of Excellence pro komplexní koronární intervence a koronární zobrazovací techniky.
 Specializovaný katetrizační tým tvoří v současnosti pět lékařů s licencemi pro invazivní a intervenční kardiologii, který dobře doplňují další kardiologové a lékaři v „intervenčním zácviku“ a také, nebo spíše především, velmi dobře fungující tým katetrizačních sester a RTG laborantů.

Fotografie pro media najdete na www.siemens.cz/siemjet/cz/home/press/releases/new/Main/index.jet
 Pro další informace k tématu se obracejte na www.fnbrno.cz/nejmodernejsi-technologie-pro-spickovou-kardiologii/t4453
 Připojte se k nám na Facebooku: www.facebook.com/SiemensCZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…