ČEZ: Hospic v Hořicích nabízí lidský přístup ke klientům

13.02.2013 10:02

Centrum domácí hospicové péče v areálu Městské nemocnice Hořice oslavilo v pondělí 11. února Světový den nemocných. Klienti hospice, jejich rodinní příslušníci i široká veřejnost si u příležitosti dne otevřených dveří prohlédli nové prostory centra, na jejichž rekonstrukci přispěla Nadace ČEZ částkou 100 tisíc korun. V příjemném prostředí nyní centrum provozuje například knihovnu nebo půjčuje zdravotnické a kompenzační pomůcky.

ČEZ: Hospic v Hořicích nabízí lidský přístup ke klientům
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Zájem o služby Duhového centra, které pečuje zejména o onkologicky nemocné pacienty, dlouhodobě roste. Když dosavadní prostory přestaly stačit, rozhodlo se sdružení rozšířit kapacitu centra rekonstrukcí dosud nevyužitých prostor. Kromě knihovny tak vznikly další místnosti, které slouží například jako útulné prostředí pro komunikaci rodin se sociálními pracovníky nebo školicí centrum pro zdravotní sestry a dobrovolníky. „Všestranně podporujeme rodiny, které na sebe převezmou péči o umírajícího nemocného, aby mohl prožít konec života doma, mezi svými blízkými. Abychom uspokojili rostoucí zájem o naše služby, museli jsme rozšířit naše stávající prostory,“ vysvětluje Pavel Sieber, předseda Hospicového občanského sdružení Duha.  

V rámci oprav prošel rekonstrukcí také sklad zdravotnických a kompenzačních pomůcek, které jsou potřebné k provozování mobilní hospicové péče. Řadu pomůcek půjčuje centrum svým klientům ale i zájemcům z široké veřejnosti domů. „Poskytujeme krátkodobé i dlouhodobé zápůjčky například invalidních vozíků, chodítek, koncentrátorů kyslíku, polohovacích lůžek a mnoho dalšího. Bez nich by totiž péče v domácím prostředí často nebyla možná,“ doplňuje Pavel Sieber.

Rekonstrukci prostor Centra domácí hospicové péče podpořila Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů. Velká část prostředků z tohoto grantu putuje právě do služeb sociální a zdravotní péče. „Vážná nemoc je velkou ranou nejen pro samotného pacienta, ale i pro jeho rodinu a blízké. Rádi proto podporujeme instituce, které těmto lidem pomáhají překonat těžké chvíle,“ říká Ondřej Šuch, manažer Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…