Lesy ČR: Ryze účelové žaloby

12.02.2013 17:48

K žalobám podaným společností LESS & FOREST s.r.o. a insolvenční správkyní proti Lesům ČR

Lesy ČR:  Ryze účelové žaloby
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Společnost LESS & FOREST s.r.o. a insolvenční správkyně společně podaly v minulých dnech v rámci insolvenčního řízení vedeného proti jmenované společnosti dvě žaloby o zaplacení částky v celkové výši cca 6,36 mld. Kč. Žalovaným v obou soudních řízeních jsou Lesy ČR, které se o uvedenou žalovanou částku údajně měly na úkor společnosti LESS & FOREST s.r.o. bezdůvodně obohatit. Lesy ČR považují obě žaloby za ryze účelové s tím, že tyto mají jediný cíl, šokovat výší uplatněného nároku a tím odklonit nežádoucí pozornost od situace společnosti LESS & FOREST s.r.o.

Lesy ČR uplatněné nároky neuznávají, považují je za pouhou fikci nemající vůbec žádnou oporu ani v právu, ani v reálném světě. Z prvních reakcí soudu, k němuž byly žaloby podány, jakož i z reakcí některých členů věřitelského výboru, je patrno, že tento názor Lesy ČR nesdílejí jako jediné. Soud již označil žaloby za neurčité, někteří členové věřitelského výboru za neobvyklé.

Lesy ČR popsaný postup společnosti LESS & FOREST s.r.o. vnímají pouze jako součást jakési zvláštní taktiky uvedené společnosti. Tvrzený nárok společnosti na zaplacení cca 6,36 mld. Kč měl údajně vzniknout z důvodu neplatnosti lesnických smluv, tedy těch smluv, které LESS & FOREST s.r.o. dlouhodobě plnil, a v jejichž případě se tři měsíce před podáním obou dvou předmětných žalob domáhal pokračování v jejich plnění návrhem na vydání předběžného opatření.

Lesy ČR ubezpečují, že předmětné spory proti nim vedené rozhodně nepodcení. Věcí se bude na svém jednání naplánovaném na 21. 2. 2013 podrobně zabývat i dozorčí rada Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…